Розмір шрифту: A A A
Колір сайту: A A A A
Перейти до повної версії сайту
16.05.2020

ПРОТОКОЛ № 8 СПІЛЬНОГО ЗАСІДАННЯ МІСЬКОЇ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ І ТИМЧАСОВОЇ ПРОТИЕПІДЕМІЧНОЇ КОМІСІЇ від 16 травня 2020 року

 

ПРОТОКОЛ № 8

СПІЛЬНОГО ЗАСІДАННЯ МІСЬКОЇ КОМІСІЇ

З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ

ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

І ТИМЧАСОВОЇ ПРОТИЕПІДЕМІЧНОЇ КОМІСІЇ

від 16 травня 2020 року

                   

Головував: Міський голова, голова міської комісії з питань ТЕБ та НС

                    Ігор Слюзар.                         

Присутні:   Члени комісій (за списками).

 

        Слухали: 1. Про продовження послаблення карантинних обмежень.  

        14.05.2020 р. Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 377 ’’Про внесення змін до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 р. № 211 ’’Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2’’,

 

        Заслухавши інформацію, комісія вирішила:

 

1. Дозволити з 16 травня 2020 року:

 

роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів торговельного (у тому числі в магазинах, що розташовані у торговельно-розважальних центрах) і побутового обслуговування населення за умови забезпечення персоналу, (зокрема захист обличчя, очей, рук), та відвідувачами засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, перебування у приміщенні не більше одного відвідувача на 10 кв.м торговельної площі, а також дотримання інших санітарних та протиепідемічних заходів;

 

2. Відповідно до розпорядження Головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка від 04.05.2020 р. № 31 торгівля непродовольчими товарами повинна здійснюватися з дотриманням санітарних вимог та з урахуванням наступних тимчасових рекомендацій, які спрямовані на запобігання ускладнення епідемічної ситуації внаслідок поширення коронавірусної хвороби (COVID-19):

 

        2.1.Проведення температурного скринінгу всіх працівників перед початком робочої зміни з подальшим недопусканням до виконання обов'язків працівників з температурою вище 37,2 градуса або в яких було виявлено ознаки респіраторних захворювань.

        При проведенні вимірювань температури тіла контактними засобами вимірювання, необхідно забезпечити обов’язкову дезінфекцію засобу для контактного вимірювання після кожного його використання.

        2.2. Організація на вході до місць торгівлі непродовольчими товарами місць для обробки рук антисептиками спиртовмісними з концентрацією активно діючої речовини понад 60% для ізопропилових спиртів та понад 70% для етилових спиртів.

        2.3. Дозволяється одночасне перебування клієнтів у закладі з розрахунку не більше однієї особи на 10 кв метрів площі зали обслуговування. обмеження контакту між працівниками та відвідувачами повинно здійснюватися шляхом організації обслуговування з дотриманням принципу соціального дистанціювання.

        Допуск відвідувачів у заклад та перебування у закладі дозволяється лише у засобах індивідуального захисту, зокрема респіраторі або захисній масці (у тому числі саморобних), так, щоб були покриті ніс та рот.

        2.4. Працівники закладу повинні обов’язково використовувати медичні маски або респіратор та одноразові рукавички.

        2.5. Субєкт господарської діяльності повинен забезпечити:

        - працівників п’ятиденним запасом засобів індивідуального захисту та дезінфікуючих засобів і організувати контроль за їх використанням;

        - обладнанням вмивальників для миття рук з милом та створити умови для обробки рук антисептиками;

        - інформування клієнтів щодо встановлених обмежень та умов обслуговування при вході до закладу та на офіційних сторінках в мережі Інтернет та соціальних мережах;

- нанесення відповідного тимчасового маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менше 1,5 метра;

- вологе прибирання з використанням миючих та дезінфекційних (в кінці зміни) засобів і провітрювання не рідше, ніж кожні 2 години, перед відкриттям та після закінчення робочого дня/зміни;

- тимчасове відсторонення від роботи осіб з групи ризику (особи, що досягли 60-річного віку, особи, які мають хронічні захворювання, що пригнічують імунітет).

2.6. Працівники повинні:

регулярно мити руки з рідким милом або обробляти їх спиртовмісними антисептиками не рідше ніж раз на 3 години, та після відвідування громадських місць, використання туалету, прибирання, обслуговування, тощо;

прикривати рота та носа при кашлі та чханні зігнутою рукою в лікті або одноразовою серветкою;

утримуватись від дотиків обличчя руками;

утримуватись від контактів з особами, що мають симптоми респіраторних захворювань – кашель, лихоманка, ломота в тілі, тощо;

самоізолюватись у разі виникнення симптомів респіраторних захворювань.

 

3.Контроль за виконанням рішення комісії залишаю за собою.

 

 

Міський голова,

голова міської комісії

з питань ТЕБ та НС

 

 

 

Ігор Слюзар

 

Начальник Коломийської міськрайонної філії ДУ ’’Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України’’,

заступник голови тимчасової протиепідемічної комісії

 

 

 

 

 

 

 

Іван Ковальчук

 

 

Секретар міської комісії

з питань ТЕБ та НС        

 

 

 

 

 

Надія Іванова

 

 

Секретар

тимчасової протиепідемічної комісії

 

 

 

 

Олексій Косько

 


Повернення до списку