Розмір шрифту: A A A
Колір сайту: A A A A
Перейти до повної версії сайту
  • 11 вересня 2020

    За тиждень Держпродспоживслужба здійснила 1019 моніторингових відвідувань

    Епідемічна ситуація щодо захворюваності на COVID-19в країні та області залишається надзвичайно напруженою, а кількість нових хворих постійно зростає. Прикарпаття другий тиждень поспіль живе в умовах «червоного» та «помаранчевого» рівнів епідемічної небезпеки.

    Згідно з останнім рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (протокол № 28 від 03.09.2020 р.), з 07 вересня 2020 р. епідемічна карта Прикарпаття виглядає так:

    - «червона» зона: міста Івано-Франківськ, Калуш та Коломия, Косівський та Тисменицький райони Івано-Франківської області;

    - «помаранчева» зона: міста Болехів, Бурштин та Яремче, Богородчанський, Верховинський, Галицький, Городенківський, Долинський, Калуський, Коломийський, Надвірнянський, Рогатинський, Рожнятівський, Снятинський та Тлумацький райони Івано-Франківської області,

    В межах «червоного» та «помаранчевого» рівнів епідемічної небезпеки встановлені значні протиепідемічні обмеження, що визначені постановою КМУ від 22.07.2020 р. № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами).

    В цих непростих умовах Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківський області продовжує здійснювати контроль за дотриманням умов карантину та виконанням протиепідемічних обмежувальних заходів спільно з підрозділами Національної поліції.

    Так, за період з 02.09. по 08.09.2020 р. всього здійснено 1019 моніторингових відвідувань, в тому числі:

    - закладів громадського харчування - 402, виявлено 95 порушень (24%);

    - закладів дошкільної освіти - 65, порушень не виявлено;

    - закладів загальної середньої освіти - 54, виявлено 6 порушень (11%);

    - об’єктів торгівлі продовольчими товарами - 282, виявлено 56 порушень (20%);

    - об’єктів торгівлі непродовольчими товарами - 115, виявлено 22 порушення (19%);

    - агропродовольчих ринків - 61, виявлено 18 порушень (30%);

    - перукарень, салонів краси - 40, виявлено 3 порушення (8%). 

    В період 05-06.09.2020 р. (минулі вихідні дні) Головним управлінням Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області були проведені моніторингові відвідування закладів громадського харчування, де могли проводитись масові заходи. 

    Всього обстежено 280 закладів громадського харчування (за участю представників органів виконавчої та місцевої влади – 45 (16%)),

    - виявлено 69 порушень;

    - складено 65 протоколів: в «червоній» епідемічній зоні – 24, в «помаранчевій» – 41; в тому числі спеціалістами Держпродспоживслужби – 62 протоколи, органами Національної поліції – 3;

    - зафіксовано проведення 35 масових заходів (весіллів, днів народжень), в тому числі в «червоній» епідемічній зоні – 10 (Косівський, Тисменицький райони, місто Івано-Франківськ), в «помаранчевій» – 25 (найбільше – в Рогатинському, Богородчанському та Верховинському районах).

    Щоденний (в т.ч. під час вихідних днів) моніторинг підконтрольних об’єктів буде тривати постійно до закінчення карантину.

     

    Черговий раз закликаємо суб’єктів господарювання, жителів та гостей Прикарпаття: дотримуйтесь карантинних вимог та протиепідемічних норм.

    Безперечно – всі певною мірою втомилися від щоденних правил, невтішної статистики та очікування погіршення ситуації.

    Однак сьогодні усі країни змушені пристосовуватися до нової реальності, і Україна – не виняток.

    Тому для кожного з нас дотримання правил адаптивного карантину – в т. ч. носіння масок у громадських місцях, миття й дезінфекція рук, дотримання дистанції та уникнення масових скупчень – це вже базова щоденна потреба, частина життя.

     

    Нагадуємо: отримати консультацію або повідомити про порушення протиепідемічних правил можна за тел. 0342-51-13-89, 52-83-98 (в Головному управлінні), або в районних, міських управліннях, відділах (адреси та контактні телефони - за посиланням).

     


Повернення до списку