search

У Коломиї створюють Молодіжний симфонічний оркестр, з яким заспіває Христина Соловій

21.09.2022 о 14:14

З 21 вересня 2022 року стартував набір у Молодіжний симфонічний оркестр Коломиї. Молоді музиканти з Коломиї, Івано-Франківської та Чернівецької областей віком 14-22 роки запрошуються до участі у відборі та онлайн-прослуховуванні.

Участь можуть взяти учні або студенти музичних навчальних закладів зі спеціальностей: струнні, духові та ударні інструменти. Термін подачі онлайн-заявки до 10 жовтня включно.

У рамках прослуховування кандидати: 

  • струнно-смичкових інструментів презентують запис виконання фрагмента із твору великої форми (бажано 1 частину) та п’єсу за вибором; 
  • дерев’яно-духових, мідних та ударних – два різнохарактерних твори на вибір.  

Відеозапис необхідно надіслати на електронну адресу: mol.orkestr@gmail.com (в листі обов’язково вказати прізвище та ім’я учасника). А також заповнити форму за посиланням: https://forms.gle/6YVpvNYc2ryRRb3j9   

На початку грудня відбудеться музичний кемп, де протягом тижня молоді музиканти будуть займатися з професійними викладачами та музикантами. Щоб потім зіграти спільно фінальний концерт на чолі з українською інді-поп-дівою ХРИСТИНОЮ СОЛОВІЙ, яка стане головним патроном оркестру та гостем програми. Христина співачка та авторка пісень, яка належить до нового покоління української музики. На рахунку співачки три альбоми. Також вона представляє гуманістичний рух “Uanimals”.

А також солістом концерту буде відомий український скрипаль, лауреат багатьох престижних міжнародних конкурсів, Заслужений артист України, доктор філософії – НАЗАРІЙ ПИЛАТЮК. Скрипаль відзначений Золотою медаллю Академії мистецтв України, є президентським стипендіатом (2009-2020 рр.).

Відтак, учасники оркестру отримають незабутні враження та професійний розвиток. В оркестр будуть залучені діти внутрішньо переміщених осіб, а зібрані кошти будуть передані на підтримку ЗСУ після концерту.

Проєкт реалізовується за підтримки управління культури та туризму Коломийської міської ради.