search

20 травня відбулася XIV cесія міської ради

22.05.2021 о 05:27

На початку засідання оголошено 12 депутатських запитів, дано доручення для їх виконання виконавчим органам міської ради. Ініційовано звернення міської ради до Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова та Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо нового порядку надання житлових субсидій у 2021 році.

Далі депутати проголосували уточнення до бюджету. Зокрема, за рахунок економії коштів на виплату заробітної плати збільшено суму на виконання депутатських повноважень. Зміни запропоновані постійною депутатською комісією з питань бюджету, інвестицій, соціально-економічного розвитку та зовнішньоекономічних відносин.

Також сьогодні депутати підтримали два рішення, спрямовані на підтримку ОСББ.

По-перше, для сприяння ОСББ в отриманні коштів на вирішення нагальних аварійних ситуацій, заходів з поточного та капітального ремонтів багатоквартирних будинків, без банківських відсотків, розроблено Програму фінансової підтримки для реалізації проектів за принципом «Револьверного фонду», створеного на базі Громадської організації «Асоціація об’єднань співвласників багатоквартирних будинків міста Коломиї» на 2021 рік. Обсяг фінансування – 500 тисяч гривень на 2021 рік.

Програма є короткостроковою та реалізовуватиметься у 2021 році, не передбачає окремі етапи її виконання. Депутати запропонували продовжити дію програми до 2022 року, проте міський голова зауважив, що спочатку треба подивитися, як все спрацює у цьому році, а вже тоді її можна буде планувати на 2022 рік під час формування нового бюджету громади.

По-друге, внесено зміни зміни в рішення міської ради від 22.11.2018 року №3169-39/2018, «Про затвердження Програми співфінансування проведення капітальних ремонтів у житлових будинках ОСББ м. Коломиї на 2018-2022 роки в новій редакції». Нею передбачено співфінансування (50х50%) з бюджету територіальної громади для впровадження таких заходів з капітального ремонту:

• фундаментів та підвальних приміщень;

• дахів, стін, фасадів будівель (окрім утеплення);

• сходових кліток;

• зовнішніх та внутрішньобудинкових інженерних мереж (водопровідно-каналізаційна система, система електропостачання);

• ліфтів та систем диспетчеризації.

За цією Програмою не можуть бути профінансовані заходи, які впроваджуються в рамках реалізації державної програми енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім».

Наступним рішенням депутати підтримали ініціативу територіальної громади села Воскресинці щодо перейменування їхнього населеного пункту на село Воскресінці. З відповідним поданням міська рада звернеться до Івано-Франківської обласної ради.

Серед підтриманих питань – і програми підтримки військових частин, які базуються на території громади.

Детальніше про ці та інші рішення міської ради можна дізнатися на офіційному вебсайті міської ради у розділі «Нормативна база» - «Проєкти рішень» https://kolrada.gov.ua/decisions/1