search

Альтернатива пластиковим виробам у побуті

25.06.2024 о 14:24

    У повсякденному житті, ми з Вами протягом року продукуємо близько 80 кг пластику на одну особу. За морфологічними даними у змішаних відходах, котрі захоронюються на полігонах ТПВ є близько 15% пластикових відходів. За рік 2023 рік компанії-перевізники відправили понад 1000 т. пластику на переробку. Рекомендуємо Вам використовувати багаторазові та екологічно чисті замінники пластику.

    Відмовтесь від пластикових пакетів. Натомість можна використовувати альтернативні варіанти, такі як тканинна сумка-шопер.

    Не купуйте воду в пластикових пляшках. Вона коштує дешевше, але ніякої користі від неї людина не отримає. Якщо є звичка носити воду з собою, то краще купити спеціальну пляшку. Такі пляшки виглядають красиво і не несуть небезпеки.

    Зробіть вибір на користь кавової чашки багаторазового використання, замість одноразових стаканчиків.

    Обгортковий папір. Це найпростіший варіант упаковування – екологічно чистий і безпечний продукт, що швидко перегниває на звалищі й не завдає шкоди природі. Крафт-папір можна також використовувати як оригінальне пакування для подарунків.

    Тканинні мішечки та біорозкладні пакети чудово підійдуть для сипучих продуктів (борошно, крупи, цукор). Вони більш екологічні за поліетиленові пакети.

    Відмовтеся від плівки для їжі, яка не підлягає переробці. Замість неї використовуйте фольгу, багаторазові пластикові бокси, вощені обгортки.

Дякуємо, що творите чисте місто разом!