search

Департамент соціальної політики Коломийської міської ради інформує

10.07.2019 о 09:35

       В червні поточного року під головуванням першого заступника міського голови В. Григорука, за участю представників департаменту соціальної політики міської ради, відділу з питань контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення міської ради, відділу економіки, інвестиційної політики та енергозбереження міської ради, фінансового управління міської ради, міського управління ДПСС ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, міськрайонної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості, Коломийського управління ГУ ДФС в Івано-Франківській області, Головного управління Пенсійного фонду України Івано-Франківської області відбулось засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення, на якому обговорювалось питання роботи ринків міста «Торговиця» та «Колос».

        Попередньо, на ринках «Торговиця» та «Колос», а також на проїжджій частині біля ринків працювала рейдова робоча групаз питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення. Згідно довідки рейдової групи, ситуація щодо торгівлі на ринках та біля ринків визнана не задовільною. Більшість осіб, які торгують не зареєстровані платниками податків. Торгівля продуктами харчування здійснюється в антисанітарних умовах.

            Заслухавши обох керівників вищевказаних ринків, які вказали на проблеми, з якими вони стикаються в роботі, робоча група прийняла ряд рішень:

- розробити інформаційні матеріали про штрафні санкції щодо порушення законодавства про працю та за торгівлю без державної реєстрації;

- доручити керівникам ринків роздати інформаційні матеріали про штрафні санкції кожній особі, яка здійснює торгівлю;

- доручити керівнику ринку «Торговиця» відвести та облаштувати спеціальні місцядля торгівліпродуктами харчування;

- рейдовій робочій групі з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення продовжувати проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу з питань дотримання вимог законодавства про працю на ринках «Торговиця» та «Колос», а також на проїжджій частині біля ринків, і при виявленні порушень вживати заходи передбачені законодавством.