search

До 1 вересня необхідно сплатити майнові податки

12.08.2021 о 15:58

Коломийська міська рада нагадує про необхідність сплати земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення. 

Усі необхідні платіжні реквізити, вказані в податкових повідомленнях-рішеннях, які громадяни отримали до 1 липня цього року. Також у повідомленнях вказана сума до сплати та об’єкт оподаткування.

Якщо платник не отримав податкове повідомлення-рішення на сплату податків або виявив розбіжності у наявній інформації, йому необхідно звернутися до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем реєстрації) щодо проведення звірки об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості або до контролюючого органу за місцем знаходження будь-якої з земельних ділянок (якщо платник податків має у власності декілька земельних ділянок, щодо яких необхідно провести звірку даних) з письмовою заявою та документами, що засвідчують право власності на об’єкти для проведення звірки даних.

Звірка даних проводиться щодо:

об'єктів оподаткування, що перебувають у власності платника податку;

права на користування пільгою зі сплати податку;

розміру ставок податку;

нарахованої суми податку.

У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема документів, на право власності, контролюючий орган проводить перерахунок суми податку і надсилає (вручає) платнику нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним).