search

До уваги ліквідаторів та осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

26.09.2019 о 15:39


Постановою Кабінету Міністрів України від 11.07.2018 року №551 «Деякі питання видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та іншим категоріям громадян» затверджено Порядок видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та іншим категоріям громадян.

Пунктом 7 зазначеної постанови передбачено обласним державним адміністраціям до 01.01.2020 року у зв’язку із затвердженням нових зразків посвідчень провести заміну посвідчень:

-особи, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи (категорія 1);

- учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (категорії 2 і 3) з числа громадян, які брали участь у ліквідації інших ядерних аварій, у ядерних випробуваннях, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї, складанні ядерних зарядів та проведенні на них регламентних робіт;

- особи, яка потерпіла внаслідок Чорнобильської катастрофи (категорія 2), з числа постраждалих від радіаційного опромінення за інших обставин не з власної вини.

Тому, громадян вищевказаних категорій, які ще не замінили посвідчення просимо терміново звернутися в департамент соціальної політики Коломийської міської ради за адресою: вул. В.Чорновола, 55, м. Коломия, кабінет №14, тел.2-18-13.

Одночасно повідомляємо, що компенсаційні виплати та надання пільг з 01.01.2020 року будуть здійснюватися на основі посвідчення згідно постанови № 551.