search

Дотація за наявні в поточному році від 10 до 300 бджолосімей у розмірі 200 гривень за бджолосім’ю

13.09.2021 о 08:27

Відповідно до п.7 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07.02.2018 року №107 (в редакції постанови КМУ від 12.05.2021 року №517) фізичним особам та суб’єктам господарювання, які є власниками бджолосімей, надається дотація за наявні в поточному році від 10 до 300 бджолосімей на безповоротній основі у розмірі 200 гривень за бджолосім’ю.

У разі наявності більше ніж 300 бджолосімей максимальний розмір дотації становить 60 000 гривень одному отримувачу.

Для отримання дотації за бджолосім’ї фізичні особи та суб’єкти господарювання, які є власниками бджолосімей, подають за місцезнаходженням пасіки до виконавчого органу відповідної сільської, селищної, міської ради до 1 жовтня поточного року такі документи:

-копію ветеринарно-санітарного паспорта пасіки;

-копію рішення про державну реєстрацію потужності;

-копію довідки або договору про відкриття рахунка в банку;

-копію паспорта громадянина України (фізичні особи);

-копію документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті) (фізичні особи);

-копію звіту про виробництво продукції тваринництва, кількість сільськогосподарських тварин і забезпеченість їх кормами (форма № 24 (річна) на останню звітну дату на момент подання документів (суб’єкти господарювання, які є юридичними особами);

-довідку, видану органом місцевого самоврядування, про реєстрацію пасіки із зазначенням кількості наявних бджолосімей на останню звітну дату на момент подання документів (фізичні особи та фізичні особи -підприємці, зокрема сімейні фермерські господарства).

Реєстрація пасіки проводиться за заявою власника пасіки в органах місцевого самоврядування за місцем проживання фізичної особи або за місцезнаходженням юридичної особи, яка займається бджільництвом.

Просимо подавати документи у відділ економіки Коломийської міської ради за адресою: м. Коломия, просп. Михайла Грушевського, 1, каб. № 26.

Телефон для довідок: 4-76-16.