search

Дотримання законодавства про працю

08.07.2019 о 15:07

Впродовж червня 2019 року рейдовою робочою групою в складі представників департаменту соціальної політики міської ради, відділу з питань контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення міської ради, відділу економіки, інвестиційної політики та енергозбереження міської ради, міського управління ДПСС ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, Коломийського ВН ГУНП в Івано-Франківській області, міськрайонної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості, Коломийського управління ГУ ДФС в Івано-Франківській області було проведено інформаційно - роз’яснювальну роботу серед 149 суб’єктів господарювання та найманих працівників, щодо соціальних переваг в отриманні легальних доходів, додержання роботодавцями законодавства про оплату праці, ризиків використання нелегальної праці та виплати зарплати в «конвертах».

Суб’єктів господарювання та найманих працівників проінформовано про порядок використання найманої праці відповідно до вимог чинного трудового законодавства, а також про відповідальність, яка виникає у разі  порушення законодавства про працю, зокрема у вигляді накладання штрафів, які передбачені ст. 265 Кодексу законів про працю України. Всім підприємцям були роздані відповідні інформаційні листівки.

За результатами роботи рейдової робочої групи та відвідувань роботодавців за даними Коломийського управління ГУ ДФС в Івано-Франківській області у червні 68фізичних осіб – підприємців, що зареєстровані у місті Коломия та 24 фізичні особи – підприємці, що зареєстровані на території сіл Коломийського району, але здійснюють діяльність на території міської ОТГ, обрали спрощену систему оподаткування, 130 роботодавців (без державних та комунальних установ, які фінансуються з бюджету), що зареєстровані у місті Коломия, подали повідомлення про прийняття на роботу 273 працівників, тим самим легалізовано 1125,60 тис. грн. заробітної плати.