search

«Гарячі лінії» для жертв домашнього насильства.

29.11.2022 о 09:49

Попри війну, проблема домашнього насильства не стає менш важливою, і всі відповідальні органи продовжують роботу, щоб попередити і захистити постраждалих.

Жертви домашнього насильства можуть звертатись за телефонами «гарячих ліній».

«Гарячі лінії»

для жертв домашнього насильства

15-47 (з мобільного чи стаціонарного телефону)

«Гаряча лінія» працює на базі Урядового контактного центру, аби надавати психологічну допомогу потерпілим від домашнього насильства жінкам, чоловікам і дітям. Сервіс доступний цілодобово. Дзвінки є безкоштовними зі стаціонарних та мобільних телефонів, анонімними та конфіденційними.

 

 

Національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації

0 800 500 335 (з мобільного або стаціонарного телефону) або 116 123 (з мобільного)

 

 

Національна «гаряча лінія» для дітей та молоді

0 800 500 225 (з мобільного або стаціонарного телефону) або 116 111 (з мобільного)

Звернувшись на цю лінію, діти та молодь можуть анонімно отримати підтримку і поради щодо проблем в особистих стосунках, булінгу, непорозумінь з батьками, насильства чи жорсткого поводження. Крім того, дорослі можуть проконсультуватися з психологами, юристами та соціальними працівниками щодо випадків порушення прав дитини.

 

 

Безоплатна правова допомога

0 800 213 103  (зі стаціонарних та мобільних телефонів)

Дорослі та діти постраждалі від домашнього насильства, люди, які опинилися у складних життєвих обставинах, люди з інвалідністю чи малозабезпечені сім'ї, внутрішньо переміщені особи, учасники бойових дій можуть безоплатно отримати правову інформацію, консультації і роз’яснення з правових питань, допомогу зі складення заяв, скарг, інших документів правового характеру (крім процесуальних), а також допомоги у доступі до вторинної правової допомоги та медіації.

 

 

«Гаряча лінія» управління соціальної політики Коломийської міської ради

0954740180 (з мобільних телефонів)