search

Кабінет Міністрів України полегшив обмеження, впроваджені через COVID-19

08.06.2021 о 16:52

Сьогодні на сайті Кабміну опублікували зміни до постанови, яка визначає карантинні обмеження на території України. Наразі дозволено:

проведення масових заходів без обмежень щодо кількості осіб за умови наявності у всіх учасників та організаторів заходу негативного результату тестування на COVID-19 або документу, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації;

збільшено заповненість залів до 2/3 для відвідувачів масових заходів та кінотеатрів/театрів, які проводять діяльність без вимоги щодо наявності негативного результату тестування на COVID-19, або документу, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації;

За умови проведення заходів із розміщенням учасників стоячи більше немає норми, щодо відповідальності організатора за нанесення горизонтальної розмітки або інших засобів дистанціонування для дотримання між особами фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра у разі проведення заходу із розміщенням осіб стоячи.

Також знято заборону цілодобової роботи закладів громадського харчування та знято обмеження із будь-яких закладів розміщення для туристів (хостели та кемпінги). Дозволена робота нічних клубів при дотриманні тих же норм, що й під час масових заходів.

Водночас міністерство змінило підхід до визначення "зеленого рівня" епідемічної небезпеки, який дає змогу переглянути підходи до протиепідемічних обмежень у бік пом’якшення. Тепер для цього необхідно:

кількість виявлених нових випадків інфікування COVID-19 на 100 тис. населення за останні 14 днів — менше ніж 75;
коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом ПЛР або експрес-тесту) — менш як 4 відсотки;
кількість тестувань методом ПЛР та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 протягом останніх семи днів на 100 тис. населення — більше ніж 300;

Протиепідемічні обмеження, яких ми дотримуємося, а також вакцинування показують свій результат. Та це не означає, що COVID-19 подолано, адже досі є випадки захворювання. Тому нам ще не варто розслаблятися. Дотримуймося карантинних та санітарних норм, вакцинуймося. Тепер є впевненість, що невдовзі ми зможемо повернутися до звичного життя.