search

Коломийська громада налагоджує партнерство з німецьким містом Людінггаузен

26.05.2022 о 09:04

Міський голова Коломиї Богдан Станіславський зустрівся онлайн з мером німецького міста Людінггаузен Ансгаром Мертенсом. Також до розмови доєдналась Генеральний консул України в Дюссельдорфі Ірина Шум.

"Це була наша перша зустріч, але точно не остання. Ми розповіли детальніше один одному про наші громади. Але не одним знайомством, адже одразу домовились про партнерство між містами. Обговорили напрямки співпраці, зокрема медицину, комуналку, освіту, допомогу військовим. Детальніше пояснили, як ми бачимо партнерство та які ініціативи можемо спільно втілювати. Радий, що німецька сторона підтримала наші ідеї", - розповів Богдан Станіславський у Фейсбук.

У цей нелегкий час Коломия знаходить нових іноземних партнерів, які хочуть нам допомагати. Це не може не тішити. А ще і наша громада, і Людінггаузен співпрацює з польським містом Нисою. Тому нас чекають цікаві тристоронні проєкти. Та найголовніше те, що ми відчуваємо велику підтримку від закордонних колег. І вона стосується не тільки Коломиї, а всієї України.