search

Коломийські діти й молодь з інвалідністю вперше самостійно відпочивали в інтегрованому таборі

05.06.2018 о 16:25
Упродовж кількох років Фонд Генрі Ноуена (Нідерланди) фінансує літнє оздоровлення для дітей з інвалідністю та їхніх сімей, які є підопічними відділення реабілітації та денного догляду Єдиного центру надання реабілітаційних та соціальних послуг в Коломиї. Цей рік не став винятком, фонд виділив 54600 тис. грн. та надав можливість коломийським дітям та молоді з інвалідністю побувати селі Яблуниці.


Новинкою цього року було те, що табір став інтергованим. Діти та молодь з інвалідністю проводили час без участі батьків і рідних разом із соціальними волонтерами та під супроводом фахівців центру. Вони отримали можливість спілкування з іншими. Для них організовували дискотеки, креативні заняття (модні дефіле, аквагрим, шоу фарбами), походи на річку, в ліс, відпочинок біля багаття, майстер-класи, спортивні ігри, як і в усіх звичайних літніх таборах.




Це був новий корисний досвід також для батьків, які відпустили своїх дітей не на кілька годин, а на кілька днів. Батьки надали можливість своїм дітям стати самостійними і вперше ночувати не вдома.
Єдиний центр висловлює подяку за багаторічну співпрацю та підтримку Фонду Генрі Ноуена.