search

Коломия – перша у рейтингу «Прозорих рад»

14.11.2019 о 11:07

Сьогодні в Івано-Франківську Всеукраїнська Коаліція “Прозорі Ради” презентувала результати громадського моніторингу прозорості та підзвітності чотирьох рад Прикарпаття: Івано-Франківської, Коломийської, Бурштинської міських рад та Івано-Франківської обласної ради.

Загалом дослідження проводилося серед 16-ти місцевих рад у чотирьох регіонах України - Чернігівській, Полтавській, Рівненській та Івано-Франківській областях. За його підсумками Коломийська міська рада – перша.

За словами представниці Коаліції «Прозорі ради» Ольги Симчич, за пів року Коломийська міська рада показала неймовірні показники. Серед усіх 16-ти рад у неї найкраща динаміка. За півроку її приріст склав 28%, що і дозволило раді перейти з дев’ятого відразу на перше місце.

Експерти досліджували рівень імплементації місцевими радами інструментів громадського контролю та участі громадян у процесі прийняття рішень.

Міський голова взяв під особистий контроль політику відкритості та доступності міської ради:

-Я вдячний громадським організаціям за підтримку і співпрацю, - розповідає Ігор Слюзар. - Ми створюємо можливість прозоро відслідковувати процеси використання комунального майна, коштів міського бюджету та відповідно отримувати вільний доступ до інформації про роботу міської ради і її виконавчих органів.

Керуючий справами виконкому міської ради Тарас Кухтар під час презентації результатів громадського моніторингу зазначив, що Коломийська міська рада завжди старалася бути відкритою і вживає заходів для вдосконалення роботи, пов’язаної із прозорістю і підзвітністю. Останні роки ми відчуваємо значну увагу з боку громадськості щодо необхідності вживати заходи для забезпечення реалізації права громади на контроль влади і відповідно зменшення корупційних ризиків.

-Експерти Коаліції «Прозорі ради», - каже Тарас Кухтар, - надали рекомендації, які міська рада успішно імплементувала у свою роботу. Тому приємно, що за результатами моніторингу нам вдалося посісти перше місце

 


рейтинг міст.png



41b7f9c48e7229066002a4a0b2fae984.jpg