search

Коломия просувається у рейтингу прозорості

12.06.2019 о 14:09

За підтримки Міжнародного фонду «Відродження», ГО Прикарпатська агенція журналістських розслідувань «Точка.Інфо» у Коломиї створять карту комунального майна

Коломийська міська рада продовжує впроваджувати відкриті електронні сервіси, на яких можна знайти важливі дані про місто. Так, громада має змогу користуватися Інтерактивною картою Коломиї http://mapa.kolrada.gov.ua/ Порталом відкритих даних міста Коломия https://kolomyya.danimist.org.ua/ Туристичним порталом http://tourism.kolrada.gov.ua/ та ін. (розділ "Е-місто" на офіційному веб-сайті міської ради http://kolrada.gov.ua/)

А сьогодні у залі засідань ратуші голова ГО Прикарпатська агенція журналістських розслідувань «Точка.Інфо» репрезентувала ще один майданчик – «Карта комунального майна». Над ресурсом працювали спільно з управлінням комунального господарства протягом кількох місяців. Тут є дані про те, які об’єкти є у власності громади, кому їх здають в оренду, на яких умовах, яким рішенням міської ради надано дозвіл, навіть чи є в орендаря податкові борги. Проект працює за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Міський голова взяв під особистий контроль політику відкритих даних у міській раді,

-          Я вдячний громадським організаціям за підтримку і співпрацю, - сказав Ігор Слюзар. - Ми створюємо можливість прозоро відслідковувати процеси використання комунального майна, формування міського бюджету, інакше до нас не прийде жоден інвестор.

Експерт ГО Прикарпатська агенція журналістських розслідувань «Точка.Інфо» Леся Мартиненко розповіла про можливості успішного продажу на майданчику ProZorro.Продажі. З цим електронним ресурсом управління комунального господарства міської ради працює успішно, Коломия впевнено лідирує в області, а в Україні посідає 10 місце.

Також представниця TransparancyInternationalКатерина Цибенко, яка нещодавно вивчала у США американський досвід забезпечення прозорості, розповіла про рейтинг прозорості міст, зокрема Коломиї, і проаналізувала, чим вигідна прозорість діяльності місцевого самоврядування та як вона приносить кошти в бюджет.

Читайте новини міської ради на будь-якому зручному каналі

Telegramhttps://t.me/kolomyiagov

Офіційний веб-сайт http://kolrada.gov.ua/

Twitter https://twitter.com/kolomyia_rada

Facebook https://www.facebook.com/kolomrada/



IMG_9963.JPG



IMG_9923.JPG



IMG_9934.JPGIMG_9936.JPG



IMG_9941.JPG