search

Коломия візьме участь у обласному конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування

23.07.2020 о 10:53
На 65 сесії міської ради депутати затвердили проєкт “Енергія сонця – світло в громаду” для участі в одинадцятому обласному конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.

Проєкт створено для вдосконалення послуг з освітлення вулиць сільських територій Коломийської міської об’єднаної територіальної громади. Мета - зменшення бюджетних видатків, витрат електроенергії, покращення екологічного стану в цілому. 
Нагадаємо, Коломия має позитивний досвід у сфері реалізації енергоефективних проектів.

Відповідно до Меморандуму щодо співпраці з Проектом «Енергоефективність у громадах» у сфері залучення кредитних коштів для реалізації енергоефективних проектів, був підписаний кредитний договір з Північною Екологічною Фінансовою корпорацією (НЕФКО) про реалізацію проекту «Капітальний ремонт мереж вуличного освітлення, шляхом переоснащення світильників на основі LED технологій». Результат реалізації проекту – встановлення 506 світлодіодних світильників та 927 світлодіодних ламп. Вартість реалізації проекту – 3 916 900, 00 грн.

Спільний проект ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», тривав протягом 2015 – 2017 років, загальний бюджет проекту ставив 10, 250 млн. грн., внесок ПРООН – 5 400 000 грн.

Проєкт «Енергетичний аудит будівель Коломийської міської об’єднаної територіальної громади» реалізовано разом з міжнародною громадською організацією «Центр сприяння житловим та муніципальним реформам». Бюджет проєкту становить 206 000,00 гривень. За допомогою проєкту було проведено енергоаудит у шести бюджетних установах, а саме: Коломийська гімназія № 10 (комплекс з 3-х будівель), Коломийський ліцей №1 (комплекс з 4-х будівель), Коломийський ліцей №2, Коломийський НВК №20, Коломийський ліцей №3(комплекс з 3-х будівель), Коломийський центр надання адміністративних послуг. На основі енергоаудиту визначено рівень ефективності енергоспоживання енергоресурсів, перевірено відповідність параметрів мікроклімату нормативним вимогам, розроблено комплекс заходів зі зниження споживання енергоресурсів та їх техніко-економічне обґрунтування. Виготовлено енергетичні сертифікати відповідно до ЗУ про енергоефективність будівель та зареєстровано в базі даних енергетичних сертифікатів Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.