search

КП «Коломияводоканал» повідомляє про намір провадити плановану діяльність та оцінку її впливу на довкілля

15.04.2021 о 08:56

Планована діяльність - реконструкція каналізаційних мереж та очисних споруд м. Коломия Івано-Франківської області.

Після проведення реконструкції буде впроваджена нова нітри-денітрифікація із концентруванням біомаси шляхом переобладнання другого ступеня аеротенків-освітлювачів в біореактори нітри-денітрифікатори. Запропонована для впровадження комплексна технологія глибокого очищення стічних вод забезпечує повне аеробне окислення органічних забруднень, глибоку нітрифікацію амонійного азоту та стабілізацію мулів, що утворюються у процесі очистки. Очищені стічні води знезаражуються безпечним реагентом - гіпохлоритом натрію. Відвід очищеного і знезараженого стоку здійснюється існуючим трубопроводом в р. Прут.

Місце провадження планованої діяльності - в с.Корнич Коломийського району на земельній ділянці за кадастровим номером 2623282801:03:001:0001. Форма власності даної ділянки – комунальна. Цільове призначення ділянки – 11.04 для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд технічної інфраструктури (виробництва та розподілення газу, постачання пари та гарячої води, збирання, очищення та розподілення води).

Громадське обговорення обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля

Протягом 20 робочих днів з дня оприлюднення цього повідомлення на офіційному веб-сайті уповноваженого органу громадськість має право надати уповноваженому органу, зазначеному у пункті 15 цього повідомлення, зауваження і пропозиції до планованої діяльності, обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля.

Надаючи такі зауваженні і пропозиції, вкажіть реєстраційний номер справи про оцінку впливу на довкілля планованої діяльності в Єдиному реєстрі з оцінки впливу на довкілля (зазначений на першій сторінці цього повідомлення). Це значно спростить процес реєстрації та розгляду Ваших зауважень і пропозицій. У разі отримання таких зауважень і пропозицій громадськості вони будуть розміщені в Єдиному реєстрі з оцінки впливу на довкілля та передані суб’єкту господарювання (протягом трьох робочих днів з дня їх отримання). Особи, що надають зауваження і пропозиції, своїм підписом засвідчують свою згоду на обробку їх персональних даних. Суб’єкт господарювання під час підготовки звіту з оцінки впливу на довкілля зобов’язаний врахувати повністю, врахувати частково або обґрунтовано відхилити зауваження і пропозиції громадськості, надані у процесі громадського обговорення обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля. Детальна інформація про це включається до звіту з оцінки впливу на довкілля.

Рішення про провадження планованої діяльності.

Відповідно до законодавства рішенням про провадження даної планованої діяльності буде : Дозвіл на виконання будівельних робіт згідно ст.37 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», що видається Управлінням Державної архітектурно – будівельної інспекції у Івано-Франківській області.

Усі зауваження і пропозиції громадськості до планованої діяльності, обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля, необхідно надсилати до Управління екології та природних ресурсів Івано-Франківської облдержадміністрації

(76014, м. Івано-Франківськ, вул. Сахарова 23 A, main@eco.if.gov.ua тел.: (0342) 52-61-50, Пліхтяк Андрій Дмитрович)