search

Круглий стіл до Всесвітньої кампанії «16 днів проти насильства»

07.12.2022 о 09:35

2 грудня на території шелтера для переселенців, за адресою: вул. Гетьманська, 5, м. Коломия, спеціалістами управління соціальної політики Коломийської міської ради було організовано засідання круглого столу, приуроченого щорічній Всесвітній кампанії «16 днів проти насильства», яка проходить з 25 листопада по 10 грудня 2022 року. На зустріч були запрошені представники служби у справах дітей Коломийської міської ради, Коломийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Єдиного центру надання реабілітаційних та соціальних послуг м. Коломия, Коломийського районного відділу поліції та внутрішньо переміщені особи.

Мета заходу – привернути увагу суспільства до проблем подолання насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми. Під час засідання відбулось активне обговорення Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», особливості кримінальної відповідальності за злочини, пов’язані з домашнім насильством, обмежувальні заходи щодо кривдників, які вчинили домашнє насильство, а також сфокусувалися насамперед на таких питаннях:

- сучасний стан реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, жорстокому поводженню з дітьми;

- протидії булінгу у закладах освіти;

- заходи профілактики та протидії насильству в умовах війни;

-проблеми та виклики, з якими стикаються суб’єкти взаємодії у своїй роботі.

У підсумку обговорення було складено спільний алгоритм дій щодо протидії цьому негативному явищу.