search

Медицина: ФАПи й амбулаторії сіл отримали підтримку міськради

02.12.2019 о 15:00

Первинна медицина Коломиї – предмет гордощів і міських урядників, і сімейних лікарів, й самих коломиян. Успіхи нашої первинки відзначені на державному рівні: лідер у впровадженні медреформи, лідери у кількості підписення декларацій з лікарями, успіх в конкурсах від міжнародних організацій…

З минулого року медики приєднаних сіл долучилися до зразкової команди сімейних лікарів Коломиї. За рік вдалось чимало, про це розповіла нова очільниця Комунального некомерційного підприємства Коломийської міської ради "Коломийський міський центр первинної медико-санітарної допомоги" Марія Буртик:

«Усі амбулаторії і ФАПи (фельдшерсько-акушерські пункти) ми дооснастили необхідним обладнанням: комп’ютери та оргтехніка, електрокардіографи, отоофтальмоскопи, препарати для вимірювання глюкози, надали в повному обсязі необхідну друковану документацію, в рамках гранту USAID змогли закупити для них розвивальні дошки для дітей, щоб зробити комфортнішими зони очікування. Також ми здійснюємо відповідно до графіку виїзд кабінету УЗД. У 2018 році в Саджавці був ФАП, ми з нього створили амбулаторію і там почав приймати пацієнтів лікар, а у 2019 році лікарів - уже два. В наступному році амбулаторія Саджавки переїде в приміщення сільської ради, там вже відбувається ремонт. У цьому році завдяки міській раді ми отримали автомобіль сімейного лікаря для села Саджавка, а зараз тривають тендерні процедури закупівлі автомобіля для Воскресинців відповідно до державної програми покращення надання медичної допомоги в сільській місцевості.

Тривають тендерні процедури для купівлі двох наборів для телемедицини для Воскресинців і Товмачика згідно з цією ж програмою. А це дасть змогу мешканцям сіл та самим працівникам ФАПів й амбулаторій отримати фахову консультацію лікаря вузької спеціалізації дистанційно».

IMG_1810.JPG