search

Мешканці багатоповерхівок Товмачика знайомилися із можливостями ОСББ

24.04.2019 о 16:57

Чергова виїзна зустріч заступника міського голови з питань децентралізації Романа Остяка, відділуекономіки, інвестиційної політики та енергозбереження сьогодні відбулася в Товмачику. Тема – створення ОСББ і програми підтримки їх, які пропонує міська рада та міжнародні організації.

-       Сім будинків у Товмачику фактично єдині багатоповерхівки, які зараз на балансі міської ради, – розповів Роман Остяк. – У жителів є два напрямки: Коломийська ОТГ передасть будинки для обслуговування управлінській компанії або люди створять ОСББ і зможуть брати участь у програмах розвитку, як це роблять ОСББ Коломиї.

Деталі співфінансування капітальних ремонтів чи заходів з енергозбереження за міськими програмами присутнім пояснила начальник відділу економіки, інвестиційної політики та енергозбереження Вікторія Образцова. А про новий проект «HOUSES» від ЄС/ПРООН розповіла представник проекту в Івано-Франківській області Леся Попелюх. Умови фінансування робіт з покращення стану будинків за підтримки Фонду енергоефективності озвучив експерт Міжнародної фінансової корпорації (IFC) Владислав Тимошенко.

Далі власники квартир самі вирішуватимуть, чи об’єднатись і самостійно керувати спільним майном і при цьому отримувати фінансову підтримку, а чи довірити утримання будинків управлінській компанії.



IMG_9060.JPG



IMG_9058.JPG



IMG_9064.JPG