search

Мобільний застосунок для жінок, що постраждали від домашнього, гендерно зумовленого насильства або перебувають у групі ризику

02.04.2024 о 10:51

У співпраці з Міністерством внутрішніх справ України та Національною поліцією за підтримки уряду Великої Британії створено мобільний застосунок для жінок, що постраждали від домашнього насильства або гендерно зумовленого насильства або перебувають у групі ризику. Мобільний застосунок спрямований на полегшення отримання допомоги тієї категорії жінок, які не мають можливості подзвонити у поліцію через фізичні особливості (наприклад, особи з порушенням слуху), тотальний контроль особистого життя, відсутність коштів на рахунку тощо. Доступ до такого застосунку допоможе більшості жінок врятувати своє життя в кризових ситуаціях.

Інформацію щодо назви мобільного застосунку, як його встановити на свій телефон та дізнатися про правила користування можна зателефонувавши на Національну гарячу лінію з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації за телефоном: 0 800 500 335 (з мобільного або стаціонарного) або 116 123 (з мобільного). Безкоштовно. Цілодобово. Анонімно.