search

Молодіжна рада Коломийської громади презентувала результати річної діяльності в межах програми «Незламна молодь: Молодіжні ради»

31.05.2024 о 14:26

Молодіжна міська рада Коломиї та представники влади долучилися до форуму молодіжних рад «Форми участі молоді в умовах воєнного часу» від Української асоціації молодіжних рад в межах програми «Незламна молодь: молодіжні ради», що відбувся в Івано-Франківську 24 – 26 травня. Це підсумковий захід в межах цієї програми. 

Наша громада одна з десяти громад з цілої України, що взяли участь в даній програмі. Протягом цілого року молодь та представники міської ради вдосконалювали свої компетенції, проходили різні навчання та обмінювались досвідом з іншими громадами.

Форум створив сприятливі умови для ефективної співпраці та комунікації молодіжних рад різних громад, молоді, влади та різних органів, при яких створено молодіжні ради, що взяли участь у програмі. 

"Впродовж усього проєкту ми працювали над проблемами та методами їх вирішення, щоб мати можливість створювати комфортне середовище для молоді в нашій громаді. Цей форум став логічним завершенням програми, на якому ми змогли підбити підсумки та зафіксувати результати", - розповідає Аліна Романюк, голова Молодіжної міської ради Коломиї. 

Під час події делегати ознайомилися з ключовими досягненнями інших громад та поділились своїми. Це мотивує та дає розуміння, над чим можна працювати далі  задля продуктивності та досягнення цілей у своїй громаді. Участь у програмі дала поштовх для розвитку та посилення спроможності молодіжної ради. 

"Ми взяли кейси для реалізації тих завдань, які безпосередньо пов’язані з молоддю нашої громади. Ми створили комісію з питань інтеграції ВПО та узгодили регламент, підвищили рівень обізнаності щодо процесів формування місцевого бюджету та проводили зустрічі з представниками влади з обговоренням майбутньої співпраці," - розповідає голова Молодіжної міської ради Коломиї.

Програма «Незламна молодь: молодіжні ради» розроблена Українською Асоціацією молодіжних рад та втілюється в межах програми «Мріємо та Діємо», яка впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з Міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Міжнародним республіканським інститутом (IRI).