search

Моніторингові візити у заклади громадського харчування і продовольчої торгівлі

30.12.2016 о 12:51

 На виконання розпорядження міського голови  від 01.11.2016р. №342-р робочою групою, створеною відповідно цього розпорядження, здійснено обстеження (моніторингові візити) закладів громадського харчування і продовольчої торгівлі міста на предмет дотримання вимог ЗУ «Про основні  принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» в закладах громадського харчування і торгівлі.

В робочу групу були залучені державні інспектори управління Держпродспоживслужби м. Коломиї, працівники відділу державної установи «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України», представники відділу економіки та муніципального розвитку і відділу інформаційної політики міської ради.

Протягом грудня місяця поточного року робоча група обстежила 66 об’єктів громадського харчування та 6 об’єктів торгівлі щодо наступних питань: благоустрою територій навколо закладів, стану водозабезпечення, каналізування, умови дотримання особистої гігієни працівниками закладів, наявність миючих та дезінфікуючих засобів, наявність санітарного одягу, особистих медичних книжок, допуску до роботи та пройденого медичного огляду, поточності технологічного процесу, терміни та умови зберігання і реалізації продукції, наявності супровідних документів тощо.

За результатами проведених обстежень всім власникам, керівникам, відповідальним особам  суб’єктів господарювання  були вручені під особистий підпис письмові рекомендації, надано  роз’яснення та пропозиції щодо усунення виявлених порушень, а також наголошено щодо обов’язковості дотримання правил поводження з харчовою продукцією, профілактики кишкових інфекцій та харчових отруєнь, недопущення реалізації  небезпечної, фальсифікованої лікеро-горілчаної продукції, запобігання виникненню отруєнь сурогатним алкоголем.

Необхідно відмітити, що робоча група не була допущена до обстеження власниками 3-х закладів громадського харчування міста.

         Управління Держпродспоживслужби м. Коломиї  наголосило   в черговий раз операторам ринку про повну їх відповідальність  за дотримання  вимог чинного законодавства в межах діяльності, яку вони здійснюють згідно ст.64 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 22.07.2014р. №1602.