search

Муніципальна інспекція востаннє попереджає власників гаражів біля ліцею №8 про те, що їх потрібно забрати з території школи

21.02.2022 о 16:37

Чому це необхідно? По-перше, гаражі встановлені самовільно, без дозвільних документів. І зрозуміло, що ніхто не дав дозвіл, адже це територія школи, де в принципі не можуть бути розміщені гаражі. По-друге, через цю ситуацію неможливо спорудити тут дитячий спортивний майданчик і облаштувати зручне та безпечне подвір’я школи.

Рішення про демонтаж цих 17 металевих споруд виконком прийняв ще у середині листопада минулого року. Тоді ж муніципальна інспекція розмістила повідомлення про те, коли та згідно з яким рішенням їх треба демонтувати й куди звернутися, якщо дозвільні документи все ж є. Потім через тиждень знову поклеїли попередження. Востаннє власники гаражів попросили відстрочку у грудні, щоб власноруч демонтувати їх, але не зробили це.

Міська рада з розумінням поставилася до власників гаражів. Проте час минає, а гаражі залишаються на своєму місці. Через це неможливо розпочати підготовлення території під спортивний майданчик. 

Тому просимо власників поставитися з розумінням і самим забрати свої споруди, адже не можуть гаражі бути на заваді встановлення дитячого майданчика.

Учора муніципальна інспекція востаннє поклеїла повідомлення для власників. До 1 березня вони мають час на те, щоб забрати своє майно. Інакше демонтує підрядник. І для того, щоб отримати гаражі назад, потрібно буде оплатити вартість послуги з демонтажу та зберігання.

Що треба знати, щоб встановити гараж законно?

Все розпочинається із земельної ділянки. Її можна придбати на аукціоні або отримати у власність за рішенням міської ради, якщо Ви ще не скористалися правом на приватизацію за відповідним цільовим призначенням.

Покроково:

  • знайти на карті Держгеокадастру вільну земельну ділянку;
  • звернутися до землевпорядної організації для підготування рішення про виділення земельної ділянки для розміщення гаража;
  • отримати рішення міської ради;
  • якщо плануєте встановити тимчасову збірно-розбірну конструкцію, інших дозволів не потрібно;
  • якщо це буде будівництво, з фундаментом, слід отримати дозволи від органів державного архітектурно-будівельного контролю.