search

МВС затвердило нову Методику створення консультаційних пунктів з питань цивільного захисту

30.09.2024 о 15:02

МВС затверджено Методику створення та функціонування консультаційних пунктів, які забезпечуватимуть населення інформацією з питань цивільного захисту за місцем проживання.
Дана Методика визначає чіткий механізм організації консультаційних пунктів органами місцевого самоврядування для надання актуальної інформації про надзвичайні ситуації, їх класифікацію, наслідки та заходи захисту.
Консультаційні пункти будуть відкриті в адміністративних центрах територіальних громад та у старостинських округах. Їх можна буде знайти у приміщеннях місцевих рад, центрах безпеки, народних домах, клубах та інших місцях надання адміністративних послуг.
У період дії воєнного стану консультаційні пункти активно надаватимуть населенню інформацію про захист під час надзвичайних ситуацій, у тому числі в умовах бойових дій, радіаційного та хімічного забруднення, біологічних загроз.

Ознайомитись з наказом МВС від 01.08.2024 N 540 "Про затвердження Методики створення та функціонування консультаційних пунктів для надання населенню за місцем проживання інформації з питань цивільного захисту" можна за посиланням.