search

На брифінгу Ігоря Слюзара говорили про зроблене у 2018 та заплановане на наступний рік

28.12.2018 о 17:45
Звичайно, найперше питання стосувалося стану доріг у місті. До нього час від часу поверталися, навіть обговорюючи інші теми коломийської господарки. Тож міський голова вчергове розповів про причину такої ситуації – вулиці розкопані у зв’язку із реконструкцією водопровідної мережі, загальною вартістю робіт 77 мільйонів гривень завдяки кредиту Світового банку. За 2018 рік КП “Коломияводоканал” запланував замінити майже 30 км водопровідних мереж. Із списком вулиць, де на даний час замінюють комунікації, можна ознайомитися на сайті КП «Коломияводоканал».
Крім того, проводять роботи із реконструкції очисних споруд, із Держбюджету, за сприяння народних депутатів, цього року освоїли 14 мільйонів, роботу продовжать і в 2019 році. Добра новина - основні роботи в центральній частині міста закінчуються. Лише потепліє, почнемо виправляти ситуацію, і вже в більшій частині середмістя капітально відремонтують дороги. Залишаються вулиці Довбуша і Петлюри, які теж перериють, тож ситуація з дорогами ще ускладниться. У 2019 році передбачили ремонт вулиці Шевченка, який виконувати будуть за гроші з бюджету міста. Із Державного фонду регіонального розвитку і з дорожнього фонду передбачено співфінансування на ремонт усіх центральних доріг. Очікуємо 20 мільйонів, з яких закриємо основну проблему – середмістя. Таким чином на центральних вулицях замінять водогін, відремонтують каналізацію і капітально відремонтують дороги. Тимчасові незручності будуть виправдані.
Також у Державний фонд регіонального розвитку внесено капремонт вулиці Шкрумеляка, реконструкцію площі Шевченка і площі Відродження. У транскордонний проект з Румунією подали ремонт вулиці Петлюри, надіємося, що той проект переможе.
Зміниться ситуація з ямковим ремонтом. Депутати погодилися виділити гроші на придбання автомашини SHAFER, за допомогою якої ямковий ремонт дороги виконуватимуть струменевим методом, найбільш економічно ефективним і оперативним серед технологій ямкового ремонту. Таким чином у червні латали вибоїни на вулиці Криничній.
Журналісти цікавилися також бюджетом Коломиї, програмами підтримки ОСББ на наступний рік та питанням будівництва басейну. На це Ігор Слюзар повідомив, що завдяки сприянню народного депутата Андрія Іванчука будівництво басейну внесено у дві державні бюджетні програми на 2019 рік. А ще – обговорили ситуацією із вивезенням сміття і будівництвом сміттєпереробного заводу. Так, за словами Ігоря Слюзара, є надія, що з нового року на цьому ринку послуг з’явиться новий оператор, тож коломияни будуть мати змогу вибирати, з ким укладати договір на вивезення сміття. Тема наступного брифінгу, який відбудеться у січні 2019 року, - заходи з енергоефективності в Коломиї.