search

На території міста Коломиї працюють 10 пришкільних фізкультурно-оздоровчих та мовних таборів

27.06.2018 о 10:39

На території міста Коломиї працюють 10 пришкільних фізкультурно-оздоровчих та мовних таборів, в яких заплановано оздоровити 530 школярів.

            Спеціалісти Коломийського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області взяли активну участь у координаційних радах щодо організації оздоровчого процесу на теренах міста та комісійному обстеженні загально-освітніх закладів щодо готовності до роботи пришкільних таборів. Керівникам закладів та начальникам таборів під розписку було вручено методичні рекомендації щодо організації роботи, харчування та медичного забезпечення пришкільних таборів, а окремим керівникам було вручено листи про недопущення до роботи в пришкільному таборі осіб з протермінованими обов’язковими медичними оглядами , що було виявлено в ході комісійного обстеження.

            За результатами обстеження спільно з управлінням освіти Коломийської міської ради було складено акти готовності пришкільних таборів до оздоровчого періоду, які підписано спеціалістами Держпродспоживслужби після надання відповідної інформації керівниками загально-освітніх закладів про проходження медичних оглядів вказаними особами, узгодження меню та режиму роботи кожного табору. Для покращеного харчування дітей в їх раціон було введено свіжі овочі, фрукти, сік. Всі продукти які постачалися в пришкільні табори мали відповідні супровідні документи. Всі постачальники харчових продуктів та харчоблоки пришкільних таборів внесені в державний реєстр операторів ринку харчових продуктів

        Спеціалістами управління проведено моніторингові відбори проб харчових продуктів води і змивів для лабораторних досліджень якості та умов харчування дітей в пришкільних оздоровчих таборах міста Коломиї. При цьому відібрано 80 змивів на БГКП, 14 продуктів на мікробіологічне дослідження, 14 страв на калорійність 8 проб води на бактеріологічні та санітарно-хімічні дослідження. За результатами досліджень не стандартних проб не виявлено, що говорить про високу професійну підготовку працівників харчоблоків оздоровчих закладів міста.