search

Надання послуг із психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації учасників АТО/ООС, постраждалих Революції Гідності.

23.04.2021 о 15:35

Постановою Кабінету Міністрів України від 10.03.2021р. № 190 внесено зміни до порядків, що регламентують надання послуг із психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації учасників АТО/ООС, постраждалих Революції Гідності.

Згідно з Порядком організації соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції, осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії  Російської  Федерації у Донецькій та Луганській областях та постраждалих учасників Революції Гідності, членів сімей загиблих (померлих) таких осіб, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2017р. № 432, доповнено категорією членів сімей загиблих (померлих) учасників АТО/ООС та учасників Революції Гідності.

Перелік осіб, які мають право на проведення психологічної реабілітації відповідно до Порядку проведення психологічної реабілітації постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) таких осіб, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017р.    № 1057, доповнено категоріями дружина (чоловік) учасника АТО/ООС та постраждалого учасника Революції Гідності, членів сімей загиблих (померлих) учасників АТО/ООС та постраждалих учасників Революції Гідності.

Наказом Міністерства у справах ветеранів України від 25.03.2021р. № 65 встановлено на 2021р. граничну вартість послуг із психологічної реабілітації, а саме:                                                                                                                                    

- особам з інвалідністю внаслідок війни з числа постраждалих учасників Революції Гідності, учасників АТО/ООС – 11 142,00 грн. на 18 днів;

- учасникам бойових дій, учасникам війни з числа учасників АТО/ООС, постраждалим учасникам Революції Гідності, членам їх сімей та особам, на яких поширюється чинність абзаців четвертого-восьмого та чотирнадцятого пункту 1 статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» - 13 374,00 грн. на 18 днів.

За більш детальною інформацією можна звернутися за номером «гарячої лінії» департаменту соціальної політики Коломийської міської ради 0954740180.