search

Не чекайте перевірок!

11.10.2018 о 09:50

Департамент соціальної політики міської ради закликає всіх роботодавців зареєструвати належним чином трудові відносини зі своїми найманими працівниками, у випадку ігнорування цієї вимоги контролюючі органи вимушені будуть застосувати до Вас всі не заборонені законодавством заходи впливу.

На жаль на даний час виплата заробітної плати в «конверті» та нелегальна робота стали, на жаль, нормою життя.

         З метою посилення контролю за дотриманням чинного законодавства про працю у сфері зайнятості Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження “Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення” від 05.09.2018 № 649-р, яким передбачено проведення Державною службою України з питань праці, Державною фіскальною службою України, Пенсійним фондом України, Національною поліцією України, іншими центральними органами виконавчої влади спільно з органами місцевого самоврядування комплексних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці, вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками.

         5 жовтня минув термін для проведення заходів з легалізації найманої праці роботодавцями, наданий Прем’єр-міністром В.Гройсманом. Після закінчення зазначеного терміну контролюючі органи будуть проводити перевірки щодо виявлення неоформлених найманих працівників.

Керівникам підприємств та фізичним особам-підприємцям, які використовують найману працю, варто не забувати, що виплата заробітної плати без сплати встановлених податків є грубим порушенням Законів України та передбачає адміністративну і кримінальну відповідальність.

З 1 січня 2017 року згідно зі статтею 265 КЗпП порушники трудового законодавства несуть фінансову відповідальність.