search

Не забудьте подати документи на компенсацію за безплатне поселення переселенців

27.04.2022 о 16:30

Для отримання компенсації на комунальні послуги за безплатне поселення переселенців за квітень у Коломийській громаді з 1 до 5 травня потрібно подати інформацію про те, яка кількість ВПО та скільки днів вони у вас проживають.  

Заяви приймають в секторі звернень громадян у Центрі надання адміністративних послуг (площа Привокзальна 2а/1, поверх 1). Зразок заяви: https://drive.google.com/file/d/1WxYLnHNFI8h67ZiSKtojKj2XSIyBgQrF/view?usp=sharing

Важливо: якщо до вас тільки мають поселитись переселенці, які вже отримали довідку ВПО, то зберіть та подайте у ЦНАП наступного дня після їхнього поселення такі документи:

1. Копії паспортів переселенців, які у вас поселились; 

2. Оригінал та копії документів, які підтверджують право власності на житло; 

3. Копію паспорта власника; 

4. Банківські реквізити власника (IBAN) для перерахування коштів;

5. Довідка ВПО.  

Якщо переселенці, які до вас поселяються, ще не мають довідки ВПО, то вище вказане потрібно зробити наступного дня після отримання цієї довідки. Компенсація рахуватиметься від дня подачі першої заяви, тому важливо, щоб переселенці якомога швидше отримали документ внутрішньо переміщеної особи.  

‼Заяви повинні подавати виключно власники житла. Компенсацію виплачуватимуть тільки у випадку, якщо відсутні борги за житлово-комунальні послуги (постанова Кабміну №333 від 19 березня 2022 р.)  

Якщо ви приймаєте у себе нових переселенців або навпаки хтось виселяється, то необхідно в цей самий день подати відповідну заяву в ЦНАП.