Небезпечні речовини в китайських каструлях, бельгійській курятині та німецькій пальмовій олії: повідомлення системи RASFF
До Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області надійшли інформаційні повідомлення системи швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) щодо невідповідної продукції.
А саме:
- від 27.04.2021 р. № 2021.2000-fup2 стосовно міграції кадмію та свинцю з каструль, що експортувались з Китаю (виробник: De Luxe, Guangdong Deluxe Metal Products Co. Limited., Xinxing County) до Німеччини, звідки надіслано до України (отримувач: ТОВ «ПДЛ», просп. Бажана, 1-М,
- від 28.04.2021 р. №2021.1780 - fur9 стосовно виявлення перевищення максимального рівня доксицикліну (133 µg/kg – ppb) у замороженій курці, що експортувалась з Бельгії (виробник: Artislach nv, Buggenhout; оптовик: Kipco-Damaco N.V., Oostrozebeke) до Польщі (одержувач: Biuro Handlowe HAND-FOOD Krzysztof Szewczuk, Chelm, після чого зазначену продукцію перероблено на м'ясо механічного обвалювання (Zaklad Przetwórstwa Rolno-Spozywczego Ubojnia Drobiu Andrzej Merchel, Mlawa) та надіслано до України (отримувач: ТОВ «М’ясний торговий дім», вул. Академіка Каблукова, 21, 1-
- від 29.04.2021 р. щодо виявлення 3-монохлор-1,2-пропандіол (3-MCPD) (5138 µg/kg-ppb) в рафінованій пальмовій олії, що експортувалась з Федеративної Республіки Німеччина (постачальник: Olenex Edible Oils GmbH, Brake) до Республіки Польща, де використовувалась при виготовленні печива (виробник: Bogutti Sp. z o.o., Zlotoklos) яке надіслано до України (отримувачі: ТОВ «АТБ-Маркет», просп. Олександра Поля,
Держпродспоживслужба в Івано-Франківській області попереджає операторів ринку, які використовують у виробництві та/або здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з виробництва та /або обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
Шановні споживачі! У разі виявлення вказаного харчового продукту, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за тел.: (0342) 511389, 511392, або звертайтесь до територіальних управлінь.