search

Нові правила продовження оренди

18.11.2020 о 13:29

Відповідно до пункту 135 Постанови Кабінету Міністрів України від 03.06.2020р. №483 «Деякі питання оренди державного та комунального майна», орендар, який має право продовжити договір оренди без проведення аукціону, має звернутися до орендодавця із заявою про продовження договору оренди не пізніше ніж за три місяці до закінчення строку дії договору оренди.

Якщо орендар не подав заяву про продовження договору оренди у зазначений строк, то орендодавець не пізніше ніж за один місяць до закінчення строку дії договору оренди повідомляє орендаря про те, що договір оренди підлягає припиненню на підставі закінчення строку, на який його було укладено, у зв’язку з тим, що орендар не подав відповідну заяву у визначений Законом строк, та про необхідність звільнення орендованого приміщення і підписання акта приймання-передачі (повернення з оренди) орендованого майна.

Якщо чинний орендар має заборгованість із сплати орендної плати, він не може звертатися із заявою про продовження договору оренду до моменту погашення ним такої заборгованості.

Відділ з питань майна комунальної власності Коломийської міської ради