search

Перевірки на дотримання карантинних вимог стануть жорсткішими із залученням ЗМІ та громадськості

23.06.2020 о 16:16
Держпродспоживслужба Івано-Франківщини: перевірки стануть жорсткішими із залученням ЗМІ та громадськості

Після послаблення карантинних обмежень, пов’язаних із недопущення розповсюдження коронавірусної інфекції COVID-19,показники захворюваності населення Івано-Франківщини стабільно зростають, а загальна епідемічна ситуація в області залишається напруженою.

Результати перевірок та моніторингових обстежень, що проводить Держпродспоживслужба Прикарпаття, свідчать про масові порушення протиепідемічних правил та норм як населенням, так і суб’єктами господарювання, котрі відновили роботу на хвилі пом’якшення карантину.

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області заздалегідь розробили методичні рекомендації щодо проведення протиепідемічних заходів в певних закладах, довели їх до керівних та адміністрацій закладів, органів влади та місцевого самоврядування, голів ОТГ. Крім того, усі рекомендації були опубліковані на офіційному веб сайті Служби та на сторінці у ФБ.

Однак, не зважаючи на розлогу інформаційну кампанію – порушення продовжують фіксуватись, і як наслідок – кількість хворих на COVID-19 в області зростає.

Враховуючи таку ситуацію, в Держпродспоживслужбі Івано-Франківщини було прийнято рішення перезавантажити підхід і формат проведення перевірок та обстежень: відтепер Держпродспоживслужба перевірятиме дотримання санітарно-епідемічних вимог в позаробочий час та у вихідні дні.

Перевірки будуть фільмуватись, а до участі в них будуть залучатись представники громадських організацій, Національної поліції та ЗМІ.

Після другого факту фіксації порушення в одному і тому ж закладі – будуть   подаватись пропозиції до розгляду Регіональною комісією з ТЕБ і НС щодо прийняття рішення про припинення його діяльності.

Так, протягом 18-21 червня 2020 року Головним управлінням Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області уже проведено 758 моніторингових відвідувань закладів громадського харчування.

Виявлено 207 порушень, що становить 27,3 %, видано 272 приписи та пропозиції, складено 49 протоколів про порушення карантинних вимог, направлено 33 інформації до органів влади та місцевого самоврядування та 15 – до органів Національної поліції.

Нагадуємо, що за порушення карантину передбачений чималий штраф: для громадян - від 17 тис. грн до 34 тис. грн, а для посадових осіб - від 34 тис. грн до 170 тис. грн.

Тож закликаємо краян: дотримуйтесь необхідних протиепідемічних вимог! Не ставте під загрозу своє здоров’я та здоров’я ваших близьких. Ризик захворювання різко знижується при використанні масок, рукавичок, антисептиків та дотримання соціальної дистанції.

Якщо ви бачите порушення карантинних вимог громадянами чи суб’єктами господарювання – повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за тел.: (0342) 511389, або звертайтесь до територіальних управлінь.