search

Першу частину 56 сесії Коломийської міської ради присвятили розгляду питань, ініційованих громадою

27.12.2019 о 11:46

Батьки першокласників ліцею№1 прийшли на сесію з питанням, коли будуть закуплені мультимедійні центри для перших класів нової української школи ліцею№1. Від імені батьків на сесії виступав Іван Візнюк. Міський голова Ігор Слюзар пояснив, що відповідно до законодавства місцеве самоврядування фінансує 30% суми закупівлі обладнання для нової української школи. Коломийська міська рада цього року профінансувала у півтора раза більше, ніж минулого року. Свої зобов’язання не виконала держава, тому склалася така ситуація. Проте, запевнив Ігор Слюзар, у першому кварталі нового року міська рада закупить обладнання, якого ще не вистачає.

Сьогодні вперше громада скористалася доволі новим інструментом впливу – місцевою ініціативою. Ініціативна група коломиян розробила проєкт рішення «Про надання дозволу на розроблення містобудівної документації –детального плану території у районі вул. Театральної та вул. Валової у м. Коломия», зібрала підписи мешканців та подала проєкт на розгляд депутатів.

Також представники громадськості звернулися до депутатів з приводу питання ліквідації дерматовенерологічного диспансеру. Міський голова вже вкотре пояснив, що діяльність медичних закладів вторинної спеціалізованої допомоги – повноваження департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації. Якщо б депутати не ліквідували цей заклад, то утримувати його довелося б містові. Проте без допомоги фахівців – дерматовенерологів громада не залишиться. Інфекційна лікарня має змогу відкрити стаціонар для пацієнтів, які потребують такого лікування.

Загалом депутати розглянули 116 питань, прийнято рішення з 76.

Докладно проєктами рішень можна ознайомитися на офіційному веб-сайті міської ради http://kolrada.gov.ua/regulatory/index.php

Трансляцію засідання наживо можна переглянути тут: https://www.youtube.com/channel/UCdQcmiMXwZRQM6s3Oet-LOw



IMG_3034.JPG



IMG_3049.JPG



IMG_3103.JPG



IMG_3113.JPG