search

Починаємо формувати цифрову стратегію громади

01.06.2021 о 16:27

Коломийська громада продовжує впроваджувати нові сервіси та послуги. Ми маємо амбітну мету - максимально спростити взаємодію мешканців та влади. Забути черги, забути про довідки та заяви. Хочемо, щоб мешканці нашої громади отримували послуги у кілька кліків. А ще прозорість роботи, контроль за благоустроєм, швидке реагування на запити й пропозиції - все це пропонує нам цифровізація.

Перший в Україні обласний форум цифровізації громад відбувся завдяки спільній роботі Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Коломийської міської ради та Директорату регіональної цифровізації Міністерства цифрової трансформації України. Ця подія є першим в Україні заходом такого формату і дає початок широкій комунікації між громадами та центральною владою у сфері цифрової трансформації.

"Радий, що саме в Коломиї з представниками громад Прикарпаття зустрілись експерти Міністерства цифрової трансформації та Міністерства розвитку громад та територій, фахівці з профільних державних підприємств та гості з міст інших областей. Вважаю, що нам вдалося напрацювати багато нових рішень, які відтепер розпочнемо втілювати у наших громадах", - написав у Facebook міський голова Богдан СТАНІСЛАВСЬКИЙ.

Важливо розуміти, що цифровізація - це гра в довгу. Ефект від новацій може буде відчутний не одразу. Це дуже поступовий процес, та в результаті завдяки новітнім технологіям і підходам кожен мешканець громади побачить необхідний ефект.