search

Повідомлення про проведення громадського обговорення щодо необхідності перейменування та найменування об’єктів топоніміки на території Коломийської міської територіальної громади

08.11.2023 о 14:44

8 січня 2024 року о 14:00 год. у Коломийській філармонії імені Олександра Козаренка (вулиця Симона Петлюри, 11, м. Коломия) відбудуться громадські слухання щодо перейменування та найменування об’єктів топоніміки на території Коломийської міської територіальної громади, відповідно до п.5 ст.3 Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» та на виконання вимог Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії». Згідно п.5 Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України №989 від 24.10.2012р. (далі - Порядок), строк проведення громадського обговорення обчислюється з дня оприлюднення відповідного інформаційного повідомлення і повинен становити не менш як два місяці.

Пропозиції (зауваження) стосовно перейменування та найменування об’єктів топоніміки на території Коломийської міської територіальної громади можна подавати до 08 грудня 2023 року, згідно:

- на офіційному сайті міської ради заповнивши форму за посиланням:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSedcchnWf_Lx22gCYVQAc9NKtXXxhS4gXaE7hav6qeJ8BjTZg/viewform

- у письмовій чи усній формі до управління містобудування міської ради за адресою просп. Михайла Грушевського, 1, каб. 34, м. Коломия, телефон (03433) 2-48-61;

- в електронній формі за e-mail адресою: uprarchitektyru@gmail.com

Згідно п.9 ст.8 Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» строк проведення консультацій з громадськістю, передбачених для виконання вимог цього Закону, не може перевищувати 30 календарних днів.

Анонімні пропозиції (зауваження) не реєструються і не розглядаються.

Відповідальний за організацію розгляду пропозицій громадськості Олійник Андрій Ігорович  − начальник управління містобудування Коломийської міської ради.

Подання пропозицій: 08.11.2023р. – 08.12.2023р. в управління містобудування міської ради (м. Коломия, просп. Михайла Грушевського, 1, каб. 34, тел. (03433) 2-48-61, uprarchitektyru@gmail.com), згідно п.6 Порядку пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення подаються у строк, передбачений в інформаційному повідомленні про проведення громадського обговорення, але не менш як протягом 30 днів з дати опублікування повідомлення про його проведення.

Завершення розгляду пропозицій: 22.12.2023р.