search

Працюємо, щоб іноземні інвестиції заходили в Коломийську громаду

13.02.2024 о 14:20

Цьогоріч ми посилено працюємо над залученням іноземних інвестицій для розвитку Коломийської громади, щоб бюджет міста максимально спрямовувати на найважливіші потреби, в тому числі підтримку українського війська. Тому ці дні міський голова Богдан Станіславський разом із фахівцями міської ради працював у Румунії. Зокрема, відвідали комуну Лепуш та зустрілись з її очільницею Крістіною Будою. Вона пропонує спільно податись на проєкт від Європейського Союзу, завдяки якому наші громади змогли б залучити кошти від іноземних донорів для посилення безпеки. Наприклад, Лепуш хоче покращити у себе пожежну безпеку, а ми в рамках цієї програми могли б укріпити береги Прута та купити спецтехніку для боротьби з надзвичайними ситуаціями.

Крім того, відвідали наше місто-побратим Сігет Мармацієй. Побували у муніципальній лікарні та муніципалітеті. Тут також говорили про програми, на які могли б спільно подаватись. Зокрема по освіті та медицині в напрямку реабілітації. Коломия із Сігетом вже успішно реалізувала спільний освітній проєкт, маємо позитивний досвід, тому готові працювати далі.

Співпраця з іноземними партнерами та донорами зараз дуже актуальна. Бо таким чином ми шукаємо друзів за кордоном, розповідаємо їм про Україну та маємо можливість залучати грантові кошти для розвитку нашої громади.