search

Призначення субсидії сім′ям, які мають заборгованість з оплати за житлово-комунальні послуги.

21.06.2019 о 09:18

Умови та порядок надання громадянам субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг визначаються Положенням про порядок призначення житлових субсидій, затвердженим постановою КМУ № 848 від 21.10.1995 року ( в редакції постанови КМУ від 27.04.2018 року № 329).

Субсидія не призначається сім′ям, які мають прострочену понад місяць заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, загальна сума якої перевищує 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (340 грн.).

З метою призначення субсидії з 1 травня 2019 року на наступний термін, у разі наявності, необхідно терміново вирішити питання її погашення або укласти з надавачами послуг договір про її реструктуризацію.

За умови документального підтвердження протягом двох місяців сплати заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, або оскарження заборгованості в судовому порядку, житлова субсидія призначається з початку неопалювального (опалювального) сезону.

В іншому разі субсидія призначається з місяця, наступного за місяцем, в якому громадянин вчинив такі дії.

Після подання документального підтвердження сплати заборгованості (укладення договору про її реструктуризацію) субсидія на наступний період призначається у грошовій безготівковій формі.

Громадянам, які одержували субсидію в опалювальному сезоні і у них відсутня заборгованість з оплати послуг, на наступний період субсидія призначається у готівковій формі.