search

Про порядок повідомної реєстрації галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів

09.09.2019 о 16:50


 Департамент соціальної політики міської ради інформує:

        Постановою Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 року № 768 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 13 лютого 2013 р. № 115 «Про порядок повідомної реєстрації галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів».

         Змінами передбачено спрощення процедури повідомної реєстрації колдоговорів.

        На повідомну реєстрацію подається один примірник колективної угоди (договору), змін та доповнень до них разом із додатками та супровідним листом.

        На вибір сторін угод, договорів (залежно від їхніх фінансово-технічних можливостей) пропонується три варіанти подання документів реєструючому органу:

-                оригінал паперового документа з прошитими і пронумерованими сторінками;

-                оригінал електронного документа з пов’язаними з ним кваліфікованими електронними підписами;

-                електронна копія оригіналу паперового документа (фотокопія), засвідчена кваліфікованою електронною печаткою.

        Повідомна реєстрація проводиться протягом 14 робочих днів із дня, наступного після надходження угоди (договору) до реєструючого органу. При цьому, орган реєстрації не може відмовити у повідомній реєстрації колективного договору, повернути його на доопрацювання, вимагати додаткові документи та встановлювати вимоги до їх оформлення.

       З метою посилення інформування заінтересованих суб’єктів реєструючий орган оприлюднює:

- реєстр колективних угод (договорів), змін і доповнень до нихна своєму веб-сайті;

- текст колективних угод (договорів, змін і доповнень до них;

- власні рекомендації щодо приведення угоди (договору) у відповідність з вимогами законодавства (у разі їх наявності);

- перелік підприємств, установ, організацій, для яких є обовязковими положення колективної угоди (у разі подання такого переліку сторонами угоди).

        Звертаємо увагу, що реєструючий орган не робить жодних написів на примірнику угоди, договору, змін і доповнень до них, і не повертає його сторонам.

        Просимо взяти до відома нові особливості оновленого Порядку та на локальному рівні укладати колективні договори у відповідності до норм та положень цього Порядку.

        У разі виникнення питань з приводу використання оновленого Порядку повідомної реєстрації колективних угод (договорів) звертатися в департамент соціальної політики Коломийської міської ради за адресою: м. Коломия, вул. В. Чорновола, 55 або за телефоном 2-26-57.