search

Про важливість оплати за спожиті комунальні послуги та ненакопичення боргів перед підприємствами галузі

30.08.2022 о 09:50

За інформацією Міністерства розвитку громад та територій України, в умовах підготовки підприємств теплопостачання, електро- та газопостачання та водопровідно- каналізаційного господарства області до опалювального періоду 2022/2023 року одним із проблемних питань, що потребує особливої уваги, є питання заборгованості споживачів за спожиті житлово-комунальні послуги (газо- та електропостачання, водопостачання та водовідведення, утримання житла, вивезення побутових відходів).

Чому важливо оплачувати комунальні послуги і як їх ігнорування може дестабілізувати роботу підприємств критичної інфраструктури?

Наразі, оплата споживачів є основним джерелом надходжень підприємств житлово-комунального господарства, що дозволяє здійснювати цим підприємствам виплату заробітної плати працівникам, сплачувати за спожиті енергоносії, закупляти паливно- мастильні матеріали, засоби для знезараження та очистки питної води тощо.

Дякуємо тим, хто своєчасно сплачує платежі за комунальні послуги! Ваші кошти допомагають підтримати економіку нашої країни та стабільну роботу підприємств критичної та соціальної інфраструктури.

Також нагадуємо, що є багато можливостей щодо оплати комунальних послуг за допомогою онлайн сервісів (через особисті кабінети, мобільні застосунки, платіжні системи: «Ощад24», «Приват24», «МоноБанк» та ін.).