search

ПРОТОКОЛ №14 СПІЛЬНОГО ЗАСІДАННЯ МІСЬКОЇ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ І ТИМЧАСОВОЇ ПРОТИЕПІДЕМІЧНОЇ КОМІСІЇ від 17 червня 2020 року

18.06.2020 о 16:05

 

ПРОТОКОЛ №14

СПІЛЬНОГО ЗАСІДАННЯ МІСЬКОЇ КОМІСІЇ

З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ

ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

І ТИМЧАСОВОЇ ПРОТИЕПІДЕМІЧНОЇ КОМІСІЇ

від 17 червня 2020 року

                   

Головував: Заступник міського голови, заступник голови міської комісії

                    з питань ТЕБ та НС Роман Остяк.                         

Присутні:   Члени комісій (за списками).

 

        Слухали: 1. Про посилення контролю за дотриманням протиепідемічних заходів на ринках, у торговельно-розважальних центрах та магазинах (Михайло Микитюк, Іван Ковальчук).

 

        За результатами доповідей та з урахуванням протоколу № 23 позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 17.06.2020 р.

 

        комісія вирішила:

 

        1. Коломийському міському управлінню Головного управління Держпродспоживслужби Івано-Франківської області (Михайло Микитюк) разом з Коломийським відділом поліції Головного управління Національної поліції України в Івано-Франківській області (Василь Маківничук) в межах компетенції:

1.1. Посилити державний нагляд (контроль) за дотриманням санітарного законодавства, у тому числі постанов Головного державного санітарного лікаря України від 09.05.2020 р. № 20 (щодо організації протиепідемічних заходів у перукарнях та салонах краси), від 21.05.2020 р. № 25 (щодо організації протиепідемічних заходів у дошкільних закладах), від 02.06.2020 р. № 32 (щодо організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування), від 02.06.2020 р. № 33 (щодо організації протиепідемічних заходів у деяких закладах фізичної культури та спорту), від 06.06.2020 р. № 34 (щодо організації протиепідемічних заходів під час роботи ринків), від 06.06.2020 р. № 36 (щодо організації протиепідемічних заходів у закладах, що надають послуги з розміщення).

1.2. Забезпечити здійснення заходів державного нагляду (контролю) за об’єктами торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, агропродовольчими ринками, закладами громадського харчування відповідно до встановлених вимог щодо здійснення протиепідемічних заходів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), затверджених Головним державним санітарним лікарем України.

                                                                      Термін: протягом карантину.

 

1.3. Коломийській міськрайонній філії Державної установи «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України» (Іван Ковальчук) посилити контроль за здійсненням протиепідемічних заходів на виробництвах із великою кількістю працівників (більше ніж 250 осіб) і про результати щотижня протягом дії карантину інформувати міську раду.

Термін: протягом карантину.

 

2. Керівникам структурних підрозділів міської ради, керівникам суб’єктів господарювання незалежно від форм власності:

2.1. Взяти під особистий контроль забезпечення виконання пунктів 3, 6, 7, 12 і 13 постанови Кабінету Міністрів України від 20.05.2020 р. № 392 ’’Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів’’.

2.2. Забезпечити щоденний моніторинг епідемічної ситуації з коронавірусної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-CoV-2.

        2.3. Забезпечити взаємодію з міською комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і тимчасовою протиепідемічною комісією з метою вжиття скоординованих протиепідемічних заходів.

                                                                      Термін: протягом карантину.

 

        3. Коломийському міському управлінню Головного управління Держпродспоживслужби Івано-Франківської області (Михайло Микитюк) разом з Коломийським відділом поліції Головного управління Національної поліції України в Івано-Франківській області (Василь Маківничук) під час здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням санітарного законодавства щонайменше двічі на тиждень залучати засоби масової інформації до висвітлення процесу та результатів перевірок.

Термін: протягом карантину.

 

 

        Слухали: 2. Про дотриманням протиепідемічних заходів під час виконання перевезень пасажирів автомобільним транспортом (Михайло Микитюк, Іван Ковальчук).

 

        За результатами доповідей та з урахуванням протоколу № 23 позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 17.06.2020 р.

 

        комісія вирішила:

 

        1.Керівникам структурних підрозділів міської ради, керівникам суб’єктів господарювання незалежно від форм власності взяти під особистий контроль обов’язкове визначення осіб, відповідальних за дотримання автомобільними перевізниками та водіями протиепідемічних норм під час посадки та висадки пасажирів.

 

        2. Забезпечити:

        2.1. Збільшення кількості транспортних засобів на міських маршрутах загального користування.

        2.2. Виконання положень постанови Кабінету Міністрів України від 20.05.2020 р. № 392 та постанови Головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020 р. № 23 (щодо організації протиепідемічних заходів під час надання послуг з перевезення пасажирів).

 

 

        Слухали: 3. Про внесення змін до підпункту 1.1. пункту 1 протоколу № 13 від 16.06.2020 р. позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (Олександр Кротюк).

 

        За результатами доповіді та з урахуванням протоколу № 23 позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 17.06.2020 р. про внесення змін до підпункту 1.1. пункту 1 протоколу від 15.06.2020 р. № 22 позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

 

        комісія вирішила:

 

        Викласти підпункт 1.1. пункту 1 протоколу № 13 від 16.06.2020 р. позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у такій редакції:

 

        Дозволити з 17 червня 2020 року

 

        роботу закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів, фітнес-центрів (крім проведення групових занять з кількістю учасників більше 10 осіб, проведення навчально-тренувальних занять дітей віком до 15 років за винятком вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

       

        Контроль за виконанням рішень комісії залишаю за собою.

 

 

        Слухали: 4. Про заходи щодо запобігання та протидії пожежам у природних екосистемах в 2020 році (Ігор Вацик).

 

        За результатами доповіді та з урахуванням обговорення

 

 

        комісія вирішила:

 

        1. Керівникам структурних підрозділів міської ради, керівникам суб’єктів господарювання незалежно від форм власності, постійним лісокористувачам:

        1.1. Проаналізувати причини недостатнього виконання комплексу заходів щодо протидії пожежам у природних екосистемах у 2020 році, затверджених рішенням державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та забезпечити їх виконання.

Термін: до 30 червня 2020 року.

 

        1.2. Забезпечити контроль за виконанням заходів з протипожежного захисту лісових масивів, лісопаркових і рекреаційних зон, заказників, заповідних територій і сільгоспугідь.

        1.3. Продовжити посилений моніторинг пожежної обстановки у природних екосистемах та оперативне реагування на всі випадки загорянь на початковому етапі їх виникнення.

        1.4. Забезпечити введення на період високого та надзвичайно високого класу пожежної небезпеки тимчасових обмежень на відвідування населенням лісових масивів і лісопаркових зон, в’їзду до них автотранспортних засобів, проведенню лісозаготівельних та інших пожежонебезпечних робіт у лісових масивах, а також полювання.

        1.5. Активізувати роботу щодо забезпечення постійного моніторингу та профілактики недопущення пожеж та проведення серед населення роз’яснювальної роботи щодо недопущення пожеж під час перебування у лісових масивах, лісосмугах, заплавах річок, на сільгоспугіддях, присадибних ділянках.

        1.6. Посилити взаємодію з лісокористувачами та власниками земельних угідь, пасовищ щодо утримання їх ділянок в належному протипожежному стані.

        1.7. Організувати перевірки готовності комунальних підприємств до проведення робіт з утримання полігону твердих побутових відходів у належному протипожежному стані

        1.8. Встановити контроль за виконанням комплексу заходів із зниження пожежної небезпеки та попередження загорянь на полігоні твердих побутових відходів.

        1.9. Вжити заходів щодо ліквідації сміттєзвалищ побутових і виробничих відходів на сільськогосподарських угіддях та прилеглих до них територіях.

        1.10. Розглянути питання щодо можливості застосування безпілотних літальних апаратів, інших організацій та установ для проведення повітряного моніторингу пожежної обстановки в природних екосистемах у пожежонебезпечний період.

 

         2. Контроль за виконанням рішення комісії покласти на Коломийський міськрайонний відділ Управління ДСНС України в Івано-Франківській області (Вацик І.Я.), доручивши йому проінформувати голову комісії до 26.08.2020 р.

 

 

Заступник міського голови,

заступник голови міської комісії

з питань ТЕБ та НС

 

 

 

Роман Остяк

 

Начальник Коломийської міськрайонної філії ДУ ’’Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України’’,

заступник голови тимчасової протиепідемічної комісії

 

 

 

 

 

 

 

Іван Ковальчук

 

Секретар міської комісії

з питань ТЕБ та НС        

 

 

 

 

Надія Іванова

 

Секретар

тимчасової протиепідемічної комісії

 

 

 

Олексій Косько