search

Проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проекту детального плану території в с. Воскресинці по вул. Білейчука (в межах земельної ділянки Мироненко М.І.)

06.11.2019 о 15:32

Місце і строки ознайомлення з проектом містобудівної документації.

Ознайомитися з проектом містобудівної документації щодо розроблення проекту Детального плану території в с. Воскресинці по вул. Білейчука (в межах земельної ділянки Мироненко М.І.) можна у відділі архітектури та містобудування міської ради за адресою: м. Коломия вул. Театральна, 13 та на офіційному сайті міської ради.

Відповідальний за організацію розгляду пропозицій громадськості Колісник Андрій Ярославович − начальник відділу архітектури та містобудування Коломийської міської ради

Подання і завершення розгляду пропозицій:

06.11.2019 р. - 06.12.2019 р. відділ архітектури та містобудування (м. Коломия вул. Театральна, 13 тел. 2-48-61)

ПРОВЕДЕННЯ ГРОМАДСЬКИХ СЛУХАНЬ ЩОДО ВРАХУВАННЯ ГРОМАДСЬКИХ ІНТЕРЕСІВ ПІД ЧАС РОЗРОБЛЕННЯ ПРОЕКТУ ДЕТАЛЬНОГО ПЛАНУ ТЕРИТОРІЇ В С. ВОСКРЕСИНЦІ                                     ПО ВУЛ. БІЛЕЙЧУКА (В МЕЖАХ ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ МИРОНЕНКО М.І.)

 Рішенням Коломийської міської ради від 25.04.2019 р. № 3655-44/2019«Про надання дозволу на розроблення детального плану території по вул. Білейчука у с. Воскресинці Коломийської міської об´єднаної територіальної громади» відділу архітектури та містобудування міської ради було надано дозвіл на розроблення містобудівної документації щодо розроблення детального плану території в с. Воскресинці по вул. Білейчука (в межах земельної ділянки Мироненко М.І).

Керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 25 травня     2011 р. № 555, відділ архітектури та містобудування Коломийської міської ради інформує про початок процедури розгляду та врахування пропозицій громадськості у проекті містобудівної документації.

Метою розроблення детального плану території є розроблення детального плану території вс. Воскресинці по вул. Білейчука (в межах земельної ділянки Мироненко М.І.) з метою сформування житлового осередку, який попередньою містобудівною документацією не передбачався. Розміщення нової житлової забудови згідно планувальної структури запропонованої на території можливе при дотриманні усіх нормативних розривів та охоронних зон та узгодження рішень з відповідними експлуатуючими службами інженерних мереж відповідно до статей 10,16,19 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», статті 17 закону України «Про основи містобудування», та відповідно до частини 1.4 Порядку розроблення містобудівної документації, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 06.11.2011. №290.

 Основні техніко-економічні показники детального плану території

 

Показники

Одиниця виміру

Значення показників

Існуючий стан

Етап від 3 років до 7 років

1

Територія (в межах детального плану), всього

га

0,1378

0,1378

 

в тому числі:

 

 

 

1.1

територія садибної житлової забудови

га

-

0,1002

1.2

територія для ведення особистого селянського господарства

га

-

-

1.3

зелені насадження

га

 

-

 

2

Населення

2.1

Кількість дворів

 

-

1

2.2

Чисельність населення у садибній забудові

осіб

-

4

2.3

Щільність населення

люд./га

 

20 – 24 люд. /га

 

3

Забудова, всього:

3.1

Площа забудови

тис. м2

-

0,135

3.2

житлових будинків

тис. м2

-

0,135

3.3

Середня житлова забезпеченість

м2/люд

-

34

 

4

Вулично-дорожня мережа

4.1

Протяжність вулично-дорожньої мережі

км

-

0,031

 

5

Інженерне обладнання

 

Електропостачання (на одну людину)

квт.год/рік

 

1350

 

Газопостачання (на одну людину)

м3/рік

 

200

 

 

Замовник розроблення детального плану території

 

Коломийська міська рада

Підстава розроблення

Рішення Коломийської

міської ради                                         від 25.04.2019 р. № 3655-44/2019

 

Розробник

МПП «ПІКА»

 

 

 

 

Місце і строки ознайомлення з проектом містобудівної документації.

Ознайомитися з проектом містобудівної документації щодо розроблення проекту Детального плану території в с. Воскресинці по вул. Білейчука (в межах земельної ділянки Мироненко М.І.) можна у відділі архітектури та містобудування міської ради за адресою: м. Коломия вул. Театральна, 13 та на офіційному сайті міської ради.

 Відповідальний за організацію розгляду пропозицій громадськості Колісник Андрій Ярославович − начальник відділу архітектури та містобудування Коломийської міської ради

Подання і завершення розгляду пропозицій:

06.11.2019 р. - 06.12.2019 р. відділ архітектури та містобудування                     (м. Коломия вул. Театральна, 13 тел. 2-48-61)

Таблиця 1.

Ч.ч.

Найменування графічних матеріалів

Масштаби креслень

1

Схема розташування території у планувальній структурі населеного пункту

1:2000

2

План існуючого використання території суміщений з схемою планувальних обмежень

1:500

3

Проектний план з планом червоних ліній

1:500

4

Схема інженерної підготовки території та вертикального планування

1:500

5

Креслення поперечних профілів вулиць

1:200


Зміст текстових матеріалів

1.      Перелік матеріалів детального плану території (склад проекту).

2.      Стислий опис природних, соціально-економічних і містобудівних умов.

3.      Оцінка існуючої ситуації: стану навколишнього середовища, використання території, характеристика (за видами, поверховістю, технічним станом) будівель, об’єктів культурної спадщини, земель історико-культурного призначення, інженерного обладнання, транспорту, озеленення і благоустрою, планувальних обмежень.

4.      Розподіл територій за функціональним використанням, розміщення забудови на вільних територіях та за рахунок реконструкції, структура забудови, яка пропонується (поверховість, щільність).

5.      Характеристика видів використання території (житлова, виробнича, рекреаційна, курортна, оздоровча, природоохоронна тощо).

6.      Пропозиції щодо встановлення режиму забудови територій, передбачених для перспективної містобудівної діяльності, в т.ч. для розміщення об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, охорони та збереження культурної спадщини.

7.      Переважні, супутні і допустимі види використання території, містобудівні умови та обмеження (уточнення).

8.      Основні принципи планувально-просторової організації території.

9.      Житловий фонд та розселення.

10. Система обслуговування населення, розміщення основних об’єктів обслуговування

11. Вулично-дорожня мережа, транспортне обслуговування, організація руху транспорту іпішоходів та велосипедних доріжок, розміщення гаражів і автостоянок

12. Вулично-дорожня мережа, транспортне обслуговування, організація руху транспорту іпішоходів та велосипедних доріжок, розміщення гаражів і автостоянок

13. Інженерна підготовка та інженерний захист території, використання підземного простору.

14. Комплексний благоустрій та озеленення території

15. Містобудівні заходи щодо поліпшення стану навколишнього середовища.

16. Заходи щодо реалізації детального плану на етап від 3 років до 7 років.

17. Перелік вихідних даних

 

 

 

 

 

 

 

Пояснююча записка

Аркуш

Виконав

О.Костюк

 

 

 

 

 

 

 

 ПОЯСНЮЮЧА ЗАПИСКА

 1.         Перелік матеріалів детального плану території (склад проекту).

Детальний план території містить графічні і текстові матеріали:

-            Склад графічних матеріалів детального плану території із зазначенням масштабів креслень наведено у таблиці 1.

-            Текстові матеріали детального плану відповідають графічним матеріалам та викладені у пояснювальній записці.

 2.         Стислий опис природних, соціально-економічних і містобудівних умов.

Місцеположення і рельєф

Згідно генерального плану с.Воскресинці розробленого Івано-Франківською філією проектно-вишукувального інституту «Діпромісто» визнаного можливим для використання згідно рішення Воскресинцівської сільської ради №300-ХХI/13 від 6.03.13р., територія на яку розробляється детальний план розташована в центральній частині с.Воскресинці по вул.Білейчука.

Клімат

Клімат території помірно-континентальний. Населений пункт знаходиться на межі достатньо зволоженого теплого повітря (Придністров’я) і надмірного зволоження помірно-теплого  (Передкарпатське передгір’я).

Середня максимальна температура найжаркішого місяця за даними Коломийської метеостанції +22,10С, а в найхолодніший місяць -21,70С. Гранична швидкість вітру 10 м/сек. Вітри переважають північно-західні, західні та східні.

Грунти

Територія населеного пункту відноситься до Карпатської гірської області. Грунтовий покрив представлений дерново-середньо- і сильно підзолистими поверхнево-оглеєними грунтами.  Механічний склад їх порохо-легкосуглинистий. Вміст гумусу невеликий – 2,8-8,0 %, з глибиною відсоток його різко зменшується. В результаті слабого стоку поверхневих вод, особливо весною і восени, ці грунти вимагають покращення водоповітряного режиму, для чого використовують гончарний дренаж. Кислотність цих грунтів висока. На підвищених елементах рельєфу – водороздільних гребнях, схилах розповсюджені слабо-, середньо- і сильно змиті різновидності цих грунтів.

Геологічна будова

В геологічній будові району приймають участь породи палеозою, мезозою, кайнозою. Породи палеозою залягають на значній глибині. Відклади мезозою представлені юрськими вапняками і конгломератами, крейдяними кременевими піщаниками. Відклади кайнозойської групи представлені породами палеогенової, неогенової і четвертинної систем.

Гідрологічні умови

Гідрологічні умови проектованого району характеризуються  наявністю водних горизонтів які залягають на відносно невеликій глибині і відносно легко доступні для експлуатації. До таких відносяться горизонт четвертинних відкладів.

Четвертинний водний горизонт приурочений до пісків і піщано-галечникової товщі алювію в районі річкових долин. Горизонт відрізняється невеликою потужністю, а також і невеликою водо насиченістю. Дебіти свердловин досягають 7-10м3/год.

Води цього горизонту мають задовільну якість і завдяки відносно неглибокому заляганню, активно експлуатуються місцевим населенням для своїх потреб.

Інженерно-будівельна оцінка

Враховуючи геологічну і геоморфологічну будову території розроблення детального плану відносяться до територій сприятливих для будівництва, а саме: ухил поверхні складає 0,5 – 8 %. Грунтові води залягають на глибинах понад 5м від поверхні і не затоплюються паводками. Заболоченість відсутня. Зсуви, карсти, яри, осідалість, заторфованість і гірські виробки відсутні. Основою для фундаментів є малопотужні четвертинні відклади, представлені делювіальними суглинками і алювіальними пісками, суглинками і галечниками, у плані інженерно-будівельного освоєння сприятливі, без улаштування штучних основ і складних фундаментів.

Планувальні обмеження, що розповсюджуються на територію розроблення детального плану:

·           Лінія електропередач 10 кВ, червона лінія вулиці;

·           Інших планувальних обмежень щодо виділення шкідливих речовин, запахів, підвищення рівня шуму, вібрації, ультразвукових та електромагнітних хвиль, електричних полів, іонізуючих випромінювань, тощо на даній ділянці немає;

·           Водоочисних споруд, об’єктів оздоровчого призначення в районі проектованої ділянки немає;

·           Зони охорони пам’яток культурної спадщини, археологічних територій, історичного ареалу населеного пункту призначення в районі проектованих ділянок немає;

·           Інших охоронних зон (навколо особливо цінних природних об’єктів, гідрометеорологічних станцій, уздовж ліній зв’язку, ліній залізниці, тощо) в районі немає;

·           Особливого режиму використання земель навколо військових об’єктів збройних сил України та інших військових формувань в природній смузі в районі проектованої ділянки немає;

Планувальні обмеження щодо використання земельної ділянки, які виникли в період затвердження містобудівної документації не виникали.

Дана територія відноситься до 6-ти бальної сейсмічності. Згідно фізико-географічного районування ділянка відноситься до четвертої підзони ІІВ кліматичної зони.

 3.         Оцінка існуючої ситуації: стану навколишнього середовища, використання території, характеристика (за видами, поверховістю, технічним станом) будівель, об’єктів культурної спадщини, земель історико-культурного призначення, інженерного обладнання, транспорту, озеленення і благоустрою, планувальних обмежень.

Існуючий житловий фонд представлений переважно одноповерховою забудовою. За матеріалами стін переважають цегляні.

Внутрішний транспорт відсутній.

Населений пункт електрифікований, радіофікований, газифікований і телефонізований. По території населеного пункту проходять ВЛЕП 35кВ та 10 кВ

Централізована система водопостачання, каналізації і тепло-постачання у населеному пункті відсутні. Населення користується водою з шахтних колодязів.

 4.         Розподіл територій за функціональним використанням, розміщення забудови на вільних територіях та за рахунок реконструкції, структура забудови, яка пропонується (поверховість, щільність)

На території розроблення детального плану передбачено спорудження житлових садибних будівель. Забудова таких районів не повинна перевищувати 4-х поверхів.

Розташування і орієнтація житлових та громадських будинків повинні здійснюватись з урахуванням забезпечення нормативної тривалості інсоляції та норм освітленості відповідно до "Санитарных норм и правил обеспечения инсоляцией зданий и территорий жилой застройки" та СНІП II-4-79 "Естественное и искусственное освещение" як в будинках, що будуються, так і в сусідніх житлових і громадських будинках.

Для догляду за будівлями і здійснення їх поточного ремонту відстань до межі сусідньої ділянки від найбільш виступної конструкції стіни треба приймати не менше 1,0 м. При цьому повинно бути забезпечене влаштування необхідних інженерно-технічних заходів, що запобігатимуть стіканню атмосферних опадів з покрівель та карнизів будівель на територію суміжних ділянок.

Розміщення господарських будівель по лінії забудови житловими будинками не допускається.

Розміщення гаражів слід передбачати переважно вбудованими або прибудованими до житлових будинків по лінії забудови або в глибині ділянки.

Розрахункову щільність населення територій районів садибної забудови слід приймати відповідно до розміру присадибної ділянки наведеної в таблиці 2.

 Таблиця 2. Показники розрахункової щільності населення (брутто) для районів садибної забудови

Типзабудови

Розмір ділянки кВ.м

Кількість ділянок на 1 га

Щільність населення (брутто), люд./га, при середньому складі сім’ї, чол.

2

3

4

5

6

Садибна

1500

5 - 6

10 - 12

15 - 18

20 - 24

25 - 30

30 - 36

Садибна

1200