search

Рекомендації щодо пристосування об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту до потреб осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення

18.09.2024 о 14:27

Практичний і зрозумілий посібник, який враховує всі аспекти створення безбар’єрного простору, розробили в Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України.
Документ створено в рамках Національної стратегії зі створення безбар’єрного середовища "Безбар’єрність – це коли зручно всім без винятку".

Він містить такі основні розділи:
- Зовнішні та внутрішні просторові рішення: Рекомендації з облаштування споруд цивільного захисту, враховуючи зручність для маломобільних груп населення.
- Санітарні кімнати, освітлення та вентиляція: Практичні поради щодо облаштування санвузлів, правильного освітлення та вентиляційних систем для забезпечення комфортних умов.
- Навігація: Вказівки щодо створення чітких навігаційних елементів для безпечного та легкого пересування людей із різними потребами.
- Простір для дітей та навчання: Особливі рекомендації щодо облаштування зон, призначених для дітей та проведення навчальних заходів.

Цей посібник допоможе втілити ідею безбар’єрності та забезпечити зручний доступ до захисних споруд для всіх громадян, незалежно від їхніх фізичних можливостей.

З розробленими рекомендаціями можна ознайомитись на офіційному сайті ДСНС України за посиланням