search

Шановні майбутні абітурієнти!

03.02.2020 о 15:18


Закінчуючи ліцей чи гімназію, Ви вперше приміряєте на себе горде звання «випускник». Ви стали майже дорослими.

Та й батьки починають по-іншому до Вас ставитися. Комусь дають трохи більше свободи, когось, навпаки – намагаються обмежити. Але, в більшості випадків, до Вашої думки вже прислухаються.

Вибір за Вами. І якщо Ви виберете спеціальність «Соціальна робота» то Коломийський педагогічний коледж запрошує на навчання майбутніх соціальних працівників, які отримають професійні знання, навички та уміння надання людям допомоги у вирішенні життєвих проблем.

Соціальна робота – одна з тих професій, яка підтримує людину тоді, коли виходу немає. Чи, точніше, тоді, коли цей вихід самотужки не вдається знайти. Людські проблеми та їх вирішення є основним вектором діяльності соціального працівника.

Соціальна робота невідривна від суспільства і спрямована на усі його проблемні прошарки. Тому необхідність у соціальній роботі існуватиме доки існує суспільство, навіть за найкращого його розквіту, не кажучи вже за суспільство у кризовій ситуації.

Професія соціального працівника є складною, виснажливою та напруженою. Але! Соціальна робота неймовірно цікава. Вона служить на Благо людям. Вона дарує Надію, відстоює права тих, від кого відвернувся світ. Вона повертає у суспільство тих, хто не міг в ньому втриматися. Вона дарує життя у всіх сенсах цього виразу.

Соціальна робота – це спеціалізована діяльність з обслуговування та соціального захисту окремих груп і категорій населення.

У Європі та США бути соціальним працівником досить таки вигідно і престижно. Наша ж країна тільки починає долати стереотипи, які склалися в цій сфері.

Соціальний працівник – це кваліфікований консультант і комунікатор. Він вміло оперує законами України, використовуючи їх для вирішення кризових ситуацій, разом з клієнтами створює програми та механізми виходу зі складних ситуацій.

У вирішенні соціальних питань він має вплив у представників державної влади, благодійних фондів та організацій.

За більш детальною інформацією щодо навчання можна звернутися до Коломийського педагогічного коледжу Івано-Франківської обласної ради, який знаходиться по вулиці Івана Франка, 12 та за номером телефону (03433) 2-65-31; 2-46-23; 3-27-32.