search

Щодо дотримання законодавства про працю

21.05.2019 о 16:49

        Відділом з питань праці та соціально-трудових відносин департаменту соціальної політики Коломийської міської ради опрацьовано перелік суб'єктів господарювання, які за даними Коломийського управління ГУ ДФС в Івано-Франківській області розірвали трудові договори з найманими працівниками в ІV кварталі 2018 року та січні 2019 року.

         В надісланому переліку домінують підприємства і фізичні особи підприємці, у яких суттєво не змінилась штатна чисельність працівників, тобто працівники як звільнялись з роботи, так і були прийняті на роботу.

         6 фізичних осіб підприємців згідно Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців в грудні 2018 року та січні 2019 року припинили свою діяльність і звільнили своїх працівників.

         Керівники підприємств та фізичні особи підприємці, надаючи пояснення вказували на те, що останнім часом значно зросла плинність кадрів, яка пояснюється тим, що працівники звільняються за власним бажанням та їдуть за кордон, також одною із основних причин є сезонність робіт, а також для виконання деяких певних робіт з найманими працівниками укладаються строкові трудові договори.

         Керівникам підприємств та фізичним особам підприємцям проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо дотримання законодавства про працю, в частині розірвання трудового договору з ініціативи власника або уповноваженого ним органу та відповідальність, яка наступає за порушення трудового законодавства.