search

Субсидіанти, у чиїх родинах є діти, які досягли 14 років, мають надати дані в департамент соцполітики

07.06.2019 о 09:41

Усі одержувачі субсидій, у чиїх родинах є діти, які досягли 14 років, мають надати до відділу призначення державних допомог та компенсацій департаменту соціальної політики Коломийської міської ради дані паспорта та реєстраційного номера облікової картки платника податку.

Відсутність паспортних даних у громадянина України, який досяг чотирнадцятирічного віку, не дає можливості отримати інформацію про доходи за період, який враховується для розрахунку та призначення субсидії, а тому унеможливлює здійснити призначення або перерахунок житлових субсидій.

Більш детальну інформацію щодо оформлення субсидії можна отримати у відділі призначення державних допомог та компенсацій департаменту соціальної політики за адресою: вул. В′ячеслава Чорновола, 55, кабінет № 8.  Телефон для довідок: 24949.

Умови та порядок надання громадянам субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг визначаються Положенням про порядок призначення житлових субсидій, затвердженим постановою КМУ №848 від 21.10.1995 року (в редакції постанови КМУ від 27.04.2018 року №329) далі – Положення.

Пунктом 10 Положення визначено, що сукупний дохід для призначення субсидії обчислюється виходячи з доходів, нарахованих особам, які досягли 14-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються доходи. 

Відповідно до ст. 21 Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», кожен громадянин України, який досяг чотирнадцятирічного віку, зобов’язаний отримати паспорт громадянина України.