search

Телефони «гарячих ліній» для жертв домашнього насильства.

30.06.2022 о 11:58

       Рішенням Коломийської міської ради від 22.02.2021 року № 330/9/2021 затверджено Програму «Надання соціальних послуг населенню на 2020-2022 роки» у новій редакції. 

 Метою програми є розв’язання суспільно важливих соціальних проблем територіальної громади із залученням на конкурсній основі, з використанням механізму соціального замовлення, недержавних юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців. Зокрема, для надання послуги кризового та екстреного втручання, в тому числі постраждалим від домашнього насильства, в міському бюджеті на 2022 рік передбачено 100 тис. грн.

Соціальною послугою передбачено організацію та надання за заявою (зверненням) медичних, правоохоронних, соціальних служб, державних та громадських організацій про кризову ситуацію, психологічної підтримки – психодіагностика, психологічне консультування, психологічна підтримка практикуючим лікарем та практикуючим психологом.

Жертви домашнього насильства можуть звертатись за телефонами «гарячих ліній».

«Гарячі лінії»

для жертв домашнього насильства

15-47 (з мобільного чи стаціонарного телефону)

«Гаряча лінія» працює на базі Урядового контактного центру, аби надавати психологічну допомогу потерпілим від домашнього насильства жінкам, чоловікам і дітям. Сервіс доступний цілодобово. Дзвінки є безкоштовними зі стаціонарних та мобільних телефонів, анонімними та конфіденційними.

 

 

Національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації

0 800 500 335 (з мобільного або стаціонарного телефону) або 116 123 (з мобільного)

 

 

Національна «гаряча лінія» для дітей та молоді

0 800 500 225 (з мобільного або стаціонарного телефону) або 116 111 (з мобільного)

Звернувшись на цю лінію, діти та молодь можуть анонімно отримати підтримку і поради щодо проблем в особистих стосунках, булінгу, непорозумінь з батьками, насильства чи жорсткого поводження. Крім того, дорослі можуть проконсультуватися з психологами, юристами та соціальними працівниками щодо випадків порушення прав дитини.

 

 

Безоплатна правова допомога

0 800 213 103  (зі стаціонарних та мобільних телефонів)

Дорослі та діти постраждалі від домашнього насильства, люди, які опинилися у складних життєвих обставинах, люди з інвалідністю чи малозабезпечені сім'ї, внутрішньо переміщені особи, учасники бойових дій можуть безоплатно отримати правову інформацію, консультації і роз’яснення з правових питань, допомогу зі складення заяв, скарг, інших документів правового характеру (крім процесуальних), а також допомоги у доступі до вторинної правової допомоги та медіації.

 

 

«Гаряча лінія» управління соціальної політики Коломийської міської ради

0954740180 (з мобільних телефонів)