search

ТОВ «ПІДЗЕМБУДКОМУНІКАЦІЇ» інформує споживачів про намір перероблення (не захоронення) побутових відходів

16.01.2021 о 09:15

Оголошення публікується для отримання зауважень, пропозицій і врахування думки громади.

На виконання наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018  № 130 «Про затвердження Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності» ТОВ «ПІДЗЕМБУДКОМУНІКАЦІЇ» інформує споживачів про намір встановлення тарифу з поводження з побутовими відходами – перероблення, який на 8,43 грн. з ПДВ за 1м3 менший від затвердженого тарифу на захоронення (рішення виконавчого комітету Коломийської міської ради №206 від 24.09.2019 року) .

У зв’язку з тим, що органами місцевого самоврядування м. Коломиї тариф на перероблення твердих побутових відходів для суб’єктів господарювання не було встановлено, виникає необхідність розгляду та затвердження зазначеного тарифу.

Розрахунки тарифу проводились відповідно до «Порядку формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.2006 року №1010 та  затверджених форм для розрахунку тарифів Рішенням № 4461-59/2020-59 від 29.02.2020 року.

Додаток 1

Виконавець послуги ТОВ «ПІДЗЕМБУДКОМУНІКАЦІЇ» 

до відома споживачів доводиться така інформація:

Обґрунтування причин встановлення тарифу на перероблення

     1. Загальний розмір планового тарифу 

Плановий тариф з надання послуги з поводження з твердими побутовими відходами (ТПВ) - перероблення для кінцевого споживача становить 80,51 грн. з ПДВ за 1 куб.м.

2. Необхідність встановлення послуги з поводження з побутовими відходами з перероблення

Встановлення тарифу пов'язана з тим, що тариф на послугу з поводження з твердими побутовими відходами з перероблення не встановлювалася. У новому тариф з поводження з побутовими відходами з перероблення  враховує рентабельність на рівні лише 5%.

Підприємство виконавець послуги планує встановити сміттєсортувальний комплекс для попередньої обробки твердих побутових відходів шляхом відбору вторинної сировини та розподілу відходів на великогабаритні, будівельні, органічні та відходи які не підлягають переробці. Це призведе до зменшення об’ємів ТПВ, які підлягають захороненню на Коломийському сміттєзвалищі до 60-70 %. Данні заходи вплинуть на покращення екологічного стану міста Коломия, зменшать кількість викидів у повітря, утворення метану та фільтрату, значно знижує імовірність пожеж.

Загальний тариф з поводження з побутовими відходами за операціями збір, вивіз та захоронення для мешканців міста та бюджетних організацій залишиться на діючому рівні.

При затверджені тарифу з перероблення ТПВ Виконавчим комітетом Коломийської міської ради, підприємства які надають послуги зі збору та вивозу ТПВ у місті Коломиї будуть мати альтернативу захороненню. Затверджений тариф на захоронення, рішенням Виконавчим комітетом Коломийської міської ради №206 від 24.09.2019 року становить 88,94 грн. за м3 з ПДВ, що на 8,43 грн. з ПДВ за 1м3 більше за тариф з перероблення ТПВ.

Зауваження та пропозиції приймаються протягом 10 календарних днів з дати опублікування оголошення про намір здійснити затвердження тарифу.

Адреса, на яку необхідно надсилати зауваження та пропозиції:

04073, м. Київ, пр. Бандери Степана, буд. 13 тел.: +38 (066) 796-06-78, Email: vsm@ce.net.ua

Розрахунок повної собівартості та тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами - перероблення (без податку на додану вартість)   завантажити