search

У Коломийській міській раді відбулася розширена нарада з приводу земельної децентралізації

02.07.2021 о 21:31

У середу, 30 червня, з ініціативи міського голови Богдана Станіславського відбулася розширена нарада з приводу земельної децентралізації. Окрім представників Коломийської громади, участь в обговоренні взяли представники проєктних організацій, які проводять свою діяльність на території Коломийської ТГ, а також представники сусідніх територіальних громад.

Головним питанням до обговорення стало Впровадження Закону України від 28.04.2021 р, №1423-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин». Про це розповідали начальник управління Держгеокадастру в Коломийському районі та м. Коломия  Святослав Бучелюк та директор ТОВ «ПРО ЗЕМ», експерт із земельного права Ірина Дарвай. Закон містить в собі широкий спектр змін до чинного законодавства, а тому учасники обговорення присвятили цій темі найбільше часу.

Окрім того, Вероніка Мороз, представниця «ТОВ МагнетікВан Муніципальні Технології», презентувала учасникам нарада новітнє геоінформаційне програмне забезпечення, покликане навести лад з обліком та впорядкуванням даних, що стосуються земельних питань. Функціонал програми дозволяє, в тому числі уточняти дані в Державному земельному кадастрі.